Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2020-12-07 18:41:10 +0200 3 απλά βήματα για να κόψετε την πιπίλα Ο αποχωρισμός της πιπίλας

Ο αποχωρισμός της πιπίλας

Ο αποχωρισμός της πιπίλας 470 900
Μία μικρή ιστορία μπορεί να έχει θαυματουργά αποτελέσματα!

Τι γίνεται όταν τα παιδιά πρέπει να αποχωριστούν την πιπίλα τους αλλά δεν φαίνεται να θέλουν; 

Η πιπίλα βοηθά τα παιδιά να ηρεμήσουν και να αισθανθούν ασφάλεια για το λόγο αυτό και δεν είναι πάντα εύκολο να την αποχωριστούν. Ο λόγος που τα παιδιά πρέπει να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την πιπίλα τους είναι γιατί η παρατεταμένη χρήση της να προκαλέσει βλάβες στα δόντια τους. 

Θέλετε να μάθετε πως θα σταματήσει το μωρό σας να χρησιμοποιεί την πιπίλα; Μάθετε τα απλά βήματα που θα χρειαστεί να ακολουθήσετε από το Mothersblog! 

 

1ο: Η διαδικασία αρχίζει τρεις ημέρες πριν να βγάλετε την πιπίλα. Ξεκινήστε συζητώντας με το παιδί σας. Πείτε του πόσο μεγάλωσε πια και πως χωρίς την πιπίλα μπορεί να κάνει άλλα πιο διασκεδαστικά πράγματα και πώς υπάρχουν πιο μικρά παιδιά που πραγματικά τη χρειάζονται.

2ο: Επαναλάβετε τη συζήτηση αυτή κατά τη διάρκεια των τριών ημερών αλλά φροντίστε να είναι σύντομη και να μην αφήνετε περιθώρια στο παιδί σας για διαπραγμάτευση. Μετράτε μαζί τον χρόνο αντίστροφα, «μεθαύριο», «αύριο». Εάν το παιδί σας αντιδρά και κλαίει εσείς συνεχίστε να του μιλάτε ήρεμα και μείνετε σταθερή στην απόφασή σας.

3ο: Την 3η ημέρα μαζέψτε όλες τις πιπίλες μαζί με το παιδί σας. Ζητήστε του να σας δώσει και την τελευταία, αυτή που έχει στο στόμα του, και πείτε του πως τώρα πια θα τις δώσετε στα μωράκια που εκείνα τις χρειάζονται. Όταν το παιδί σας ξαναζητήσει την πιπίλα – γιατί θα την αναζητήσει είναι σίγουρο- επαναλάβετε σταθερά και ήρεμα ότι τις δώσατε στα μικρότερα παιδάκια. 

 

Η ιστορία αυτή μπορεί να λειτουργήσει σε αρκετές παραλλαγές και μπορείτε να την αλλάξετε σύμφωνα με τους αγαπημένους χαρακτήρες ή ήρωες του μωρού σας. Θα χρειαστεί αρκετή επιμονή και υπομονή για να ξεπεράσει το μωράκι σας το στάδιο αυτό, αλλά να είστε σίγουροι πως θα τα καταφέρετε! 

 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας