Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2017-02-16 11:50:23 +0200 Από το καλοκαίρι η χορήγηση του νέου Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού Νέο Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού

Νέο Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού

Νέο Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού 470 900
Τι αλλάζει στο νέο βιβλιάριο υγείας του παιδιού και πότε ξεκινά η χορήγησή του.

Το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε την εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία παρουσιάζεται το νέο Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού και διαμορφώνονται οι διαδικασίες διανομής και διάθεσης του Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού σε αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς, σε οικογένειες, ενώ ρυθμίζονται θέματα που σχετίζονται με την εποπτεία και τον έλεγχο ως ακολούθως :

Η χρονική – μεταβατική περίοδος διανομής, διάθεσης και κατανομής του προγενέστερου και του νέου τύπου Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού, ορίζεται ως ακολούθως. Η διάθεση του προγενέστερου τύπου Β.Υ.Π. (Α’ και Β’ τεύχος), διατίθεται :

•    από τις μαιευτικές κλινικές του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα σε γονείς νεογέννητων παιδιών και

•    από τις Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας των Περιφερειακών Ενοτήτων, σε πολίτες (για την αντικατάσταση παλαιών στην περίπτωση απώλειας), καθώς και σε φορείς υλοποίησης προγραμμάτων σχετικών με τον εμβολιασμό παιδιών ευπαθών ομάδων, για την περίοδο έως 30 Ιουνίου 2017.

Επισημαίνεται ότι στις περιπτώσεις εξαντλήσεως αυτών σε χρονική περίοδο νωρίτερα της 30-06-2017, θα διατίθεται το νέο τύπου Β.Υ.Π. Από την 01-07-2017 διατίθεται το Β.Υ.Π. νέου τύπου, από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες υγείας και φορείς, ανεξαρτήτως της υπόλοιπης διαθέσιμης ποσότητας Β.Υ.Π. προγενέστερου τύπου, προκειμένου ισότιμα σε εθνικό επίπεδο να διατίθεται το νέο τύπου Β.Υ.Π. σε όλες τις περιπτώσεις.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας