Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2019-12-12 12:28:08 +0200 Η μήτρα αρχίζει να συσπάται και να προπονείται για τον τοκετό. 27η εβδομάδα εγκυμοσύνης

27η εβδομάδα εγκυμοσύνης

27η εβδομάδα εγκυμοσύνης 470 900
Πολύ σύντομα θα κρατάς το μωρό στην αγκαλιά σου και τότε η εγκυμοσύνη θα μοιάζει μακρινή σαν όνειρο.

Αφιέρωσε το επόμενο διάστημα στην φροντίδα του εαυτού σου και στην προετοιμασία του σπιτιού που θα υποδεχτεί τον νέο απόγονο! 

Τι να περιμένεις
Όταν θα μπείς πια στην 27η εβδομάδα εγκυμοσύνης η μήτρα αρχίζει να συστέλλεται και να προπονείται για τον τοκετό, ενώ η κοιλιά σου μπορεί να σκληραίνει για μερικά δευτερόλεπτα. Θα πάρεις πόντους στη μέση και στην περιφέρεια γιατί γίνεται μεγάλη κατακράτηση υγρών. Καθώς το μωρό κινείται μπορεί να διακρίνεις το χεράκι ή το ποδαράκι του ανάγλυφο στην κοιλιά σου. Ίσως νιώθεις έξαψη και λαχάνιασμα και την αναπνοή σου να κονταίνει. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Καλά νέα: το δεύτερο τρίμηνο φτάνει στο τέλος του και μπαίνεις στο τρίτο τρίμηνο. Αφιέρωσε τις επόμενες 12 εβδομάδες εγκυμοσύνης στην προετοιμασία του εαυτού σου, της σχέσης σου και του σπιτιού σου για τον ερχομό του μωρού. Η βαλίτσα  μαιευτηρίου είναι πολύ σημαντική γι αυτό ξεκίνα να την οργανώνεις. Η λίστα με τα απαραίτητα είναι μεγάλη και θα χρειαστείς χρόνο για να τα συγκεντρώσεις. 

Χαρακτηριστικά συμπτώματα
Δυο από τις πιο κλασσικές ενοχλήσεις κατά την 27 εβδομάδα εγκυμοσύνης και γενικότερα αυτής της περιόδου είναι ο τυμπανισμός και η συχνοουρία. Δες τις αιτίες, τα συμπτώματα και πώς να τα αντιμετωπίσεις. Ο τυμπανισμός συμβαίνει επειδή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το έντερο γίνεται πιο νωθρό. Έτσι τα αέρια να δυσκολεύονται να βρουν διέξοδο. Επίσης, συγκεκριμένες τροφές όπως τα όσπρια και τα τηγανητά είναι παράγοντες τυμπανισμού. Για να αποφύγεις το γουργούρισμα του στομάχου και το φούσκωμα απόφυγε τροφές που σου προκαλούσαν δυσφορία πριν την κύηση. Προτίμησε ζεστά ροφήματα που θα σε ανακουφίσουν. Η συχνοουρία είναι σίγουρη ενοχλητική, όσο και φυσιολογική και οφείλεται στην πίεση που ασκεί η διογκωμένη μήτρα στην ουρήθρα. Για να την αντιμετωπίσεις, πίνε τουλάχιστον 8 με 10 ποτήρια νερό την ημέρα. Έτσι θα αποφύγεις την αφυδάτωση. Αν δεις αίμα ή αισθανθείς πόνο κατά τη διάρκεια της ούρησης επικοινώνησε αμέσως με τον γιατρό σου.

Φροντίδα και ενυδάτωση
Το δέρμα θα χρειάζεται ακόμη πιο εντατική περιποίηση από εδώ και πέρα. Η ενυδάτωση της κοιλιάς και του στήθους σου πρέπει να γίνεται καθημερινά με προϊόντα που θα σου υποδείξει ο γυναικολόγος, φιλικά προς το δέρμα, χωρίς χημικά και κίνδυνο εμφάνισης αλλεργιών. Θα παρατηρήσεις ότι η επιδερμίδα γύρω από τη θηλή σκουραίνει και μπορεί να δημιουργηθεί μια σκούρα γραμμή στο μέσο της κοιλιάς. Το φαινόμενο ονομάζεται μελάγχρωση και οφείλεται στην αυξημένη παραγωγή της μελανινογόνου ορμόνης. Σημάδια που έχουμε εκ γενετής ή και φακίδες μπορεί να σκουρύνουν λόγω της μελάγχρωσης. Θα πρέπει λοιπόν να φοράς αντηλιακό με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας, καπέλο και να αποφεύγεις τον δυνατό ήλιο διότι η κατάσταση επιδεινώνεται με την έκθεσή σου σε αυτόν. Η μελάγχρωση συνήθως υποχωρεί λίγους μήνες μετά τον τοκετό.

Σχόλια

Neutral avatar
  • Girl avatar
    ΕΙΡΗΝΗ ΔΙΑΔΟΥ 12 Δεκεμβρίου, 2016 09:44 π.μ.

    Πολύ σημαντικές πληροφορίες για εμάς που θα γίνουμε μανούλες για πρώτη φορά! Ειρήνη

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας