Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-09-13 14:38:55 +0300 Νόστιμα και υγιεινά γεύματα για όλη την οικογένεια! 2+1 συνταγές με σπανάκι που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

2+1 συνταγές με σπανάκι που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

2+1 συνταγές με σπανάκι που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! 470 900
Το σπανάκι είναι ένα από τα πιο δυναμωτικά λαχανικά! Εμείς βρήκαμε για εσάς τρεις συνταγές που θα κάνουν μικρούς και μεγάλους να γλείφουν τα δάχτυλά τους!

Η ισορροπημένη και πλούσια σε βιταμίνες και δυναμωτικά συστατικά διατροφή, είναι πολύ σημαντική για την υγεία μας. Καλό είναι να εξοικειώνουμε τα παιδιά μας με τα λαχανικά, τα φρούτα και τις άλλες ευεργετικές για τον οργανισμό μας τροφές, από τη μικρή του ακόμα ηλικία.

Για αυτό, βρήκαμε για εσάς τρεις συνταγές που θα κάνουν το σπανάκι το αγαπημένο λαχανικό του μικρού μας!

Σπανακοκεφτεδάκια 

Υλικά:

  • 1 κιλό σπανάκι ζεματισμένο και στραγγισμένο καλά
  • 1 κούπα δυόσμο
  • 1 κούπα μαϊντανό
  • 1/2 κούπα ρίγανη φρέσκια
  • 150 γρ μπεικον
  • 200 γρ φέτα
  • 3 αβγά
  • 1 ματσάκι κρεμυδάκια φρέσκα
  • αλάτι-πιπέρι
  • 300 γρ αλεύρi
  • 1 κ.σ. σόδα
     

Διαδικασία:
Κόβουμε το μπέικον σε κομματάκια και το τσιγαρίζουμε. Έπειτα κόβουμε τη φέτα, τα κρεμμύδια και το σπανάκι σε κομματάκια. Στη συνέχει ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά, προσθέτουμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλέυρι - τόσο ώστε να μπορούμε να πλάσουμε τα κεφτεδάκι μας.

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας και τα περνάμε από αλεύρι πριν τα τηγανίσουμε. Τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να απορροφηθούν τα λάδια.

 

Ομελέτα φούρνου με σπανάκι και τυρί

Υλικά:

  • 5 αυγά
  • 500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
  • 150 γρ. πράσσα καθαρισμένα σε φετάκια
  • 250 γρ. ρικότα
  • 100 γρ. κασέρι
  • 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 κψ ελαιόλαδο
  • λίγο βούτυρο
  • 2 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία:
Πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κομμένα πράσσα για περίπου τρία λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να μαλακώσει ανακατεύοντάς το συχνά. 

Όταν το σπανάκι μας είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε ένα σουρωτήρι και το πιέζουμε έλαφρά με ένα πιρούνι ή ένα κουτάλι μέχρι να αφήσει τα υγρά του. Στη συνέχεια το πιέζουμε ελαφρά με ένα κουτάλι μέχρι να αφήσει τα υγρά του. 

Έπειτα χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το ρικότα και ξανανακατέβουμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα τυριά και το σπανάκι μέχρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα μας. 

Βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα 23-24 εκατοστά και πασπαλίζουμε τον πάτο με τη φρυγανιά. Βάζουμε μέσα το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά. Η ομολέτα μας θα είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της ταρτιέρας μας και στο κέντρο έχει αποστεροποιηθεί.

 

Εύκολη σπανακόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά:

  • 600 γρ σπανάκι (μόνο τα φύλλα)
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 300 γρ φέτα
  • 3 αυγά
  • 250 ml γάλα εβαπορέ
  • 200 ml νερό
  • 100 γρ βούτυρο
  • 3 κ 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ ζάχαρη
  • αλάτι

Επιπλέον θα χρειαστούμε:

  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ αλέυρι

Διαδικασία:
Πλένουμε το σπανάκι μας καλά και το ψιλοκόβουμε. Το βάζουμε σε ένα μπολ με λίγο αλάτι και το τρίβουμε μέχρι να μαραθεί και να γίνει ακόμα λιγότερα κομματάκια. 

Σε ένα μπολ χτυπάμε 3 αυγά με το γάλα και το νερό, προσθέτουμε τη ζάχαρη και λίγο αλάτι. Προσθέτουμε το σπανάκι και τα ψιλοκκομένα κρεμμυδάκια μας. 

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σταδιακά το αλέυρι και το λιωμένο βούτυρο. Τέλος προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη.

Βουτυρώνουμε το ταψί και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Χτυπάμε το ένα αυγό με 3-4 κ.σ νερό και απλώνουμε στην επιφάνεια. Ρίχνουμε μερικά κομματάκια βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 περίπου ώρα στους 180 βαθμούς. 

Πηγή: funkycook.gr, athinorama.gr, syntages.nets.gr 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας