Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2019-12-12 11:54:45 +0200 Ώρα για μαθήματα ανώδυνου τοκετού! 18η εβδομάδα εγκυμοσύνης

18η εβδομάδα εγκυμοσύνης

18η εβδομάδα εγκυμοσύνης 470 900
Διώξε το άγχος που σου δημιουργεί η σκέψη της γέννας, παίρνοντας μαθήματα ανώδυνου τοκετού.

Γενικά η ενημέρωση θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις χωρίς αγωνία και φόβο. Ο καταλληλότερος άνθρωπος για να σου την παράσχει είναι η μαία σου. Εμπιστεύσου την λοιπόν! 

Οι αλλαγές στο έμβρυο
Το έμβρυο έχει ήδη 15 εκατοστά μήκος και ζυγίζει 190 γραμμάρια! Προς το παρόν μπορεί να ακούσει μόνο τους χτύπους της καρδιάς σου και τη φωνή σου αλλά σύντομα θα απολαμβάνετε μαζί τη μουσική που σου αρέσει. Είτε κάνεις αμνιοκέντηση είτε όχι, ο γιατρός θα ελέγξει στο επόμενο υπερηχογράφημα τον ομφάλιο λώρο και την κατάσταση του πλακούντα

Αν κάνεις αμνιοκέντηση
Ο σύντροφός σου μπορεί να είναι παρών στην εξέταση. Εκείνος θα σου προσφέρει την πολύτιμη συμπαράστασή του και ένα στιβαρό χέρι για να κρατάς σφιχτά κι εσύ θα του χαρίσεις μια υπέροχη στιγμή που θα τη θυμάται με συγκίνηση. Τα πρώτα αποτελέσματα της αμνιοκέντησης βγαίνουν σε 2 μέρες και οι περιπτώσεις που δείχνουν κάποια ανωμαλία είναι σπάνιες. 

Τι να περιμένεις
Καθώς η κύηση προχωράει, ίσως διαπιστώσεις με έκπληξη πως σε πιέζουν τα παπούτσια σου! Μην ανησυχείς, είναι απολύτως φυσιολογικό. Όταν γεννήσεις, θα επανέλθεις στο κανονικό μέγεθος. Χάρισε στον εαυτό σου ένα αναπαυτικό ζευγάρι χαμηλοτάκουνα (αλλά όχι εντελώς ίσια) παπούτσια, ένα νούμερο μεγαλύτερα από αυτό που φοράς, για να μπορείς να κυκλοφορείς με άνεση και ασφάλεια. Η μέρα της γέννας μπορεί ακόμη να αργεί, όμως μπορείς να θέσεις στη μαία σου τις ερωτήσεις για τον τοκετό που σίγουρα τριγυρνάνε στο μυαλό σου, όπως και στο μυαλό κάθε μαμάς σε αναμονή. Συζήτησε μαζί της όσα σε απασχολούν, εκείνη θα σε καταλάβει περισσότερο από τον καθένα. Μοιράσου μαζί της τους φόβους σου για τον επερχόμενο τοκετό. Εκείνη θα σου περιγράψει τις διαθέσιμες μεθόδους-αναπνοές, ηρεμιστικά, παυσίπονα, επισκληρίδιο- για να επιλέξεις εκείνη που σου ταιριάζει. Μαζί της θα κάνεις, εφόσον επιθυμείς, απλά μαθήματα ανώδυνου τοκετού. 

Τι θα σου προσφέρουν τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού
Μέσω των μαθημάτων ανώδυνου τοκετού θα έρθεις πιο κοντά με την διαδικασία της γέννας και θα διδαχτείς τρόπους για να την διαχειριστείς με τον καλύτερο τρόπο. Πιο συγκεκριμένα, στα εν λόγω μαθήματα διδάσκονται τα παρακάτω:
1. Σωστή στάση: το Νο1 μάθημα ανώδυνου τοκετού αφορά στην κατάκτηση της σωστής στάσης σώματος. Με τη σωστή στάση σώματός, απαλύνονται οι πόνοι.
2. Αναπνοές: το δεύτερο μάθημα του ανώδυνου τοκετού είναι αφιερωμένο στην αναπνοή. Με τις σωστές αναπνοές το σώμα, αλλά και το έμβρυο οξυγονώνονται σωστά. Ο ρυθμός των αναπνοών είναι ανάλογος των συσπάσεων. Όσο μεγαλώνουν οι συστολές τόσο γίνονται πιο κοφτές και γρήγορες οι αναπνοές. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά!
3. Ανάλυση: Εκτός από το πρακτικό μέρος, στα μαθήματα ανώδυνου τοκετού γίνεται ανάλυση όλων των σταδίων του τοκετού, ενώ οι υπεύθυνοι συμβουλεύουν για το θηλασμό και ενημερώνουν για την φροντίδα του νεογέννητου μωρού. Το τελευταίο μάλιστα, θα σου φανεί πολύ χρήσιμο όταν έρθει η ώρα να αγκαλιάσεις το μωρό σου και μαζί να επιστρέψετε στο σπίτι.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας