Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-30 12:14:52 +0200 Γράφει ο Δημήτρης Πέτσιος Διαιτολόγος-Διατροφολόγος MSc Σπανακόρυζο

Σπανακόρυζο

Σπανακόρυζο 470 900
Γράφει ο Δημήτρης Πέτσιος Διαιτολόγος-Διατροφολόγος MSc

1 κιλό σπανάκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι ρύζι
1 λεμόνι
άνηθος
2 κουταλιές της  σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι


• Πλένετε καλά το σπανάκι, το κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και το αφήνετε να σουρώσει.

• Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και προσθέτετε το κρεμμύδι. Το αφήνετε για 1 λεπτό ανακατεύοντας συνέχεια

• Ρίχνετε το σπανάκι και τον άνηθο κα σοτάρετε ελαφρά ανακατεύοντας συνέχεια.
• Προσθέτετε 2-4 φλ νερό και αλατοπίπερο. Μόλις πάρει βράση ρίχνετε το ρύζι, ανακατεύετε ελαφρά, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία της φωτιάς, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου. 

• Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε και σερβίρετε.

ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ Ανά μερίδα (~ 2 φλ.)
Ενέργεια (Kcal) 295
Πρωτεΐνες (g) 10,8
Υδατάνθρακες (g) 48,5
Λίπη (g) 8,0
Φυτικές ίνες (g) 6,8
B12 (μg) 0,0
B6 (mg) 0,7
C (mg) 28,8
A (RE) 1842,8
E (mg) 3,2
Ca (mg) 348,4
Fe (mg) 10,11

Σχόλια

Neutral avatar

Οι υποστηρικτές μας