Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-26 18:07:40 +0200 Τι είναι η Εταιρεία Αναπτυξιακής Υγείας παιδιών και εφήβων; Εταιρεία Αναπτυξιακής Υγείας

Εταιρεία Αναπτυξιακής Υγείας

 Εταιρεία Αναπτυξιακής Υγείας 470 900
Τι είναι η  Εταιρεία Αναπτυξιακής Υγείας  παιδιών και εφήβων;
Η Εταιρεία Αναπτυξιακής Υγείας παιδιών και εφήβων είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρία την οποία ίδρυσαν το 2010 έμπειροι επιστήμονες από το χώρο της υγείας και της παιδείας με κύριο σκοπό τη φροντίδα παιδιών και εφήβων που αντιμετωπίζουν αναπτυξιακές διαταραχές.
 
Βασικοί Στόχοι
Τρεις είναι οι βασικοί στόχοι στους οποίους η Εταιρεία Αναπτυξιακής Υγείας παιδιών και εφήβων έχει να επιδείξει πλούσιο κοινωνικό έργο.
 
-Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν την αναπτυξιακή υγεία όπως Καθυστέρηση Λόγου, ΔΕΠΥ (Υπερκινητικότητα, Διάσπαση Προσοχής), Συναισθηματικές Διαταραχές, Μαθησιακές Δυσκολίες, Δυσλεξία, Αυτισμός, Μεταβολικά και Χρωμοσωμικά Νοσήματα κ.α..
-Εξειδικευμένη κατάρτιση μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων και ομιλιών, σε επαγγελματίες υγείας και παιδείας προκειμένου να είναι σε θέση να στηρίζουν κατάλληλα παιδιά, οικογένειες και σχολικές κοινότητες που αντιμετωπίζουν αναπτυξιακές διαταραχές.
-Παροχή υπηρεσιών στη διάγνωση και αξιολόγηση του παιδιού που πάσχει από αναπτυξιακές διαταραχές και θεραπευτική παρέμβαση με λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, πρώιμη παρέμβαση, ειδική αγωγή, ενισχυτική διδασκαλία, ψυχολογική υποστήριξη, συμβουλευτική γονεών κ.α. Παράλληλα παρέχεται στήριξη στα μέλη της οικογένειάς του και σε όσους παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή του παιδιού.

Η Εταιρεία Αναπτυξιακής Υγείας παιδιών και εφήβων υλοποιεί τους στόχους αυτούς μέσω των ακόλουθων προγραμμάτων της.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο

Το Συμβουλευτικό Κέντρο στελεχώνεται από παιδίατρους αναπτυξιολόγους, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς που παρέχουν θεραπευτική παρέμβαση στα παιδιά και εφήβους τα οποία αντιμετωπίζουν:

-Καθυστέρηση Λόγου
-Μαθησιακές Δυσκολίες
- Δυσλεξία
-Αυτισμός
-Συναισθηματικές Διαταραχές
-Κινητική αδεξιότητα
-Διάσπαση προσοχής
-Υπερκινητικότητα

Οι Πόροι
Για την υλοποίηση του έργου της η Εταιρεία Αναπτυξιακής Υγείας παιδιών και εφήβων στηρίζεται στην εθελοντική δραστηριότητα και σε δωρεές από πολίτες και φορείς που αναγνωρίζουν τη σημαντικότητα της κοινωνικής της προσφοράς επιδιώκοντας την υλοποίηση των στόχων της.

Οι φίλοι της Εταιρίας  Αναπτυξιακής Υγείας παιδιών και εφήβων
Οι φίλοι της Εταιρείας Αναπτυξιακής Υγείας παιδιών και εφήβων πιστεύουν ότι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν τις αναπτυξιακές διαταραχές είναι έργο όλων. Απευθύνονται σε όλους τους πολίτες και φορείς προσκαλώντας τους να στηρίξουν το κοινωνικό έργο της Εταιρίας και να συμμετέχουν ενεργά στις εκδηλώσεις της
Για την υλοποίηση των προγραμμάτων καλωσορίζουμε και δεχόμαστε όσους θέλουν να συμβάλουν στο έργο μας με την εθελοντική τους εργασία, φοιτητές, επαγγελματίες  στον κλάδο των κοινωνικών επιστημών, αλλά και ιδιώτες και φίλους με ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση στην αναπτυξιακή υγεία παιδιών-εφήβων.

Γραμμή επικοινωνίας
Λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 210 7488269 μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μοιράζονται αναπτυξιακές διαταραχές που αφορούν παιδιά και εφήβους και να βρουν διάγνωση, θεραπεία και καθοδήγηση.  

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας