Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-22 12:12:33 +0300 «Η Κοκκινοσκουφίτσα – με λίγα λόγια» είναι η νέα πρωτοποριακή εφαρμογή (app) βασισμένη στο ομώνυμο παιδικό βιβλίο της λογοπαθολόγου και συγγραφέως Ρουσοχατζάκη Μαρία που κυκλοφορεί ΔΩΡΕΑΝ από τις εκδόσεις ΛΟΓΟΣ και την SingletonApps. Η Κοκκινοσκουφίτσα

Η Κοκκινοσκουφίτσα

Η Κοκκινοσκουφίτσα 470 900
«Η Κοκκινοσκουφίτσα – με λίγα λόγια» είναι η νέα πρωτοποριακή εφαρμογή (app) βασισμένη στο ομώνυμο παιδικό βιβλίο της λογοπαθολόγου και συγγραφέως Ρουσοχατζάκη Μαρία που κυκλοφορεί ΔΩΡΕΑΝ από τις εκδόσεις ΛΟΓΟΣ και την SingletonApps.
Πρόκειται για μία εφαρμογή που απευθύνεται σε παιδιά 2 – 4 ½ ετών. Είναι μία εκπαιδευτική διαδικασία, που με πληρότητα, βοηθά στην προαγωγή του ορθού λόγου και συγχρόνως διασκεδάζει.

Σε αυτήν την ηλικία, τα παιδιά, ειδικά αν είναι ζωηρά, κινητικά και δραστήρια, δεν κάθονται εύκολα να προσέξουν τη ροή ενός παραμυθιού.

Συχνά οι γονείς (και οι παιδαγωγοί) προσπαθούν να διαβάσουν ένα παραμύθι και εκείνα διακόπτουν, με εκτός θέματος ερωτήσεις, φεύγουν ή παράλληλα ασχολούνται με κάτι άλλο.

Σ΄ αυτήν την έκδοση, δίνεται ενδιαφέρουσα και συγχρόνως απλή εικόνα, που περιγράφεται με μία πρόταση. Αυτή παρουσιάζεται ακουστικά στο παιδί σε άμεση αντιστοιχία σκίτσου – λέξης.
 
Έτσι, δίνεται ένα παράλληλο και ταυτόσημο οπτικά και ακουστικά ερέθισμα.

Η πρόταση είναι ολοκληρωμένη και απλή.

Τα υποκείμενα, τα ρήματα, τα αντικείμενα ή τα κατηγορούμενα, καθώς και ο κάθε προσδιορισμός είναι ξεκάθαρα και συχνά, από τη μια πρόταση στην άλλη επαναλαμβανόμενα, γεγονός που βοηθά επίσης το μικρό παιδί στην πρόσληψη, αποκωδικοποίηση και αφομοίωση της πληροφορίας, αλλά κατόπιν και στην αναπαραγωγή της.
Η επιλογή των λέξεων είναι απλή, τόσο νοηματικά όσο και φθογγολογικά: εύκολα προφέρονται και εύκολα κατανοούνται.
Τα παιδιά βοηθιούνται από την απλή και λογική αλληλουχία των εικόνων, που οδηγούν την αφήγηση από την αρχή προς το τέλος με μικρά βήματα, και έτσι μαθαίνουν εύκολα την μεθοδολογία του «λέω μια ιστορία».
Ο αριθμός των εικόνων – προτάσεων είναι μικρός, για να διευκολύνεται η ροή.
Ο ρυθμός ανάγνωσης του παραμυθιού είναι σταθερός, μουσικός, με ηχητική καθαρότητα στην κάθε λέξη.
Έμφαση δίνεται στην περίπτωση που έχουμε να επικοινωνήσουμε ή να διδάξουμε παιδιά με ιδιαίτερες (εξαιτίας ποικίλων παραγόντων) δυσκολίες στην εξέλιξη του λόγου και της μάθησης. Στην περίπτωση αυτή λοιπόν, παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας με τέτοιου τύπου προβλήματα, πιθανόν να έχουν ανάγκη από αφήγηση δοσμένη όπως εμείς προτείνουμε, αν και καταρχήν το εγχείρημα απευθύνεται σε παιδιά μικρότερης ηλικίας, με κανονική εξέλιξη.
Με εξαίρετη εικονογράφηση που επίσης έχει παιδαγωγική – εκπαιδευτική άποψη.
 
Με πρωτοποριακή προσέγγιση, μετά από το παραδοσιακό βιβλίο, περνάμε σε μια «ψαγμένη» εφαρμογή για κινητά και ταμπλέτες.
Άλλωστε τα παιδιά ασχολούνται ολοένα και περισσότερο με αυτά.
Ας επωφεληθούμε λοιπόν από τα θετικά τους…

Η εφαρμογή της Κοκκινοσκουφίτσας μπορεί να κατέβει από το εκάστοτε app store (εφαρμογή προεγκατεστημένη σε όλα τα smartphone, App Store σε iOS συσκευές και Play Store σε Android συσκευές) και στη συνέχεια να πατήσει στο κουμπί εγκατάσταση που θα δει δίπλα στο εικονίδιο της εφαρμογής.

Ο χρήστης θα ψάξει βάζοντας ΄΄Κοκκινοσκουφίτσα΄΄ στο app store της συσκευής του

Μπορεί επίσης να κατευθυνθεί εκεί από κάποια εξωτερική πηγή:
iOS: http://goo.gl/8lJHW0
Android: http://goo.gl/R1eWIa

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας