Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-23 14:11:53 +0300 Ξεκίνησε δυναμικά για άλλη μια χρονιά το φθινοπωρινό πρόγραμμα της ΠΥΡΝΑΣ, με σειρά εκδηλώσεων και εργαστηρίων για παιδιά και γονείς. Πύρνα
Πύρνα 470 900
Ξεκίνησε δυναμικά για άλλη μια χρονιά το φθινοπωρινό πρόγραμμα της ΠΥΡΝΑΣ, με σειρά εκδηλώσεων και εργαστηρίων για παιδιά και γονείς.
Η ΠΥΡΝΑ είναι μη κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2000 με σκοπό την οργάνωση και την υποστήριξη ποιοτικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων και επιμορφωτικών προγραμμάτων για ενήλικες και παιδιά.

Στις δράσεις της που αφορούν παιδιά, η ΠΥΡΝΑ διοργανώνει παράλληλα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά και επιμορφωτικές εκδηλώσεις για γονείς. Σε μια υπέροχη μονακατοικία με κήπο που στεγάζει τις δραστηριότητες της ΠΥΡΝΑΣ στην Κηφισιά, τα παιδιά παίζουν, ζωγραφίζουν, μαγειρεύουν, μεταμορφώνονται, μαθαίνουν να επικοινωνούν, εξερευνούν τον τόπο τους, ενώ οι γονείς έχουν την ευκαιρία να επιμορφωθούν σε θέματα που άπτονται της ανατροφής των παιδιών τους και να αναδείξουν μια σειρά από σχετικά θέματα που τους απασχολούν.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα της ΠΥΡΝΑΣ περιλαμβάνει:
Νεοσύστατη Παιδική Χορωδία, από την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη από τις 17:00-18:30. Τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε ένα βίωμα που ξεκινά και τελειώνει στη φωνή, αλλά έχει ενδιάμεσους σταθμούς τη  συνεργασία, το παιχνίδι, τον συντονισμό, την όξυνση της μνήμης και την καλλιέργεια ισχυρών δεσμών, μέσω της μαγείας της συλλογικής μουσικής έκφρασης. Μια δραστηριότητα που στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη της παιδικής εφραστικότητας, στην εξερεύνηση της ανθρώπινης φωνής και στην επαφή με παιχνίδια ρυθμού με το σώμα και με κρουστά μουσικά όργανα.

Υπό την καθοδήγηση της μουσικοπαιδαγωγού Μαρίζας Βαμβουκλή, με διεθνείς μεταπτυχιακές σπουδές στη μουσική, με εμπειρία στον μουσικό αυτοσχεδιασμό με παιδιά και στη διδασκαλία μουσικής σε θεατρικές ομάδες και σε δυσλεξικά παιδιά. Η κα Βαμβουκλή διδάσκει επίσης στην παιδική χορωδία ROSARTE ενώ έχει την ευθύνη της διαπολιτισμικής παιδικής χορωδίας Polyphonica.
 
Την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στις 17:00 ξεκινά επίσης το Θεατρικό Παιχνίδι με τους Μύθους από την έμπειρη εμψυχώτρια παιδαγωγικής θεάτρου Μαρία Λαγωνίκα, που απευθύνεται σε παιδιά 5-8 ετών. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι, το μύθο, την ιστορία και τη φαντασία τα παιδιά θα εκφραστούν δημιουργικά αναπτύσσοντας δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας. Συγχρόνως θα αναπτύξουν τη γλωσσική και εκφραστική ικανότητα τους μέσω του αυτοσχέδιου διαλόγου και της επεξεργασίας των μύθων. Ο Αίσωπος, ο Λαφονταίν και ο Ροντάρι θα δανείσουν τις ιστορίες τους και η ομάδα, χρησιμοποιώντας τη συμβολική γλώσσα του θεάτρου, θα τις μεταμορφώσει σε δρώμενα!

Όλα τα Παιδιά στην Κουζίνα θα τρέξουν το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 12.00: Το Σάββατο στην ειδικά διαμορφωμένη κουζίνα της Πύρνας τα παιδιά θα φτιάξουν νόστιμες λιχουδιές! Πέρα από τη διασκέδαση και την εξοικείωση με τα υλικά και τα σκεύη, στόχος είναι να βάλουμε στην καθημερινότητα των παιδιών μια διαφορετική προσέγγιση στο φαγητό, που προσφέρει  μια σωστή βάση για το διατροφικό τους μέλλον. Τα παιδιά δοκιμάζουν τα ποικίλα συστατικά, αποκτούν γευστικές εμπειρίες, μαθαίνουν για την αξία και την τοπική ταυτότητα των ελληνικών τροφίμων και μαγειρεύουν από ελληνικά μέχρι ....κινέζικα πιάτα.

Με τον μάγειρα  Θανάση Ρούσσο, που με τον Γιάννη Μπαξεβάνη έχει δημιουργήσει την πρωτοβουλία  «μικροί chefηδες», για τον πειραματισμό και την εκπαίδευση παιδιών στις γεύσεις της ελληνικής κουζίνας, έχει αρθρογραφήσει σε πλήθος εντύπων και έχει βραβευθεί σε φεστιβάλ γαστρονομίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Οι Σχολικές Διαμάχες είναι στο επίκεντρο ομιλίας της Ψυχολόγου και Συμβούλου Γονέων κας Χριστίνας Ρασιδάκη, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, από τις 11:00 έως τις 13:00, προκειμένου να βοηθηθούν οι γονείς στο να αντιληφθούν τις δυναμικές της κοινωνικής ζωής των μαθητών και να θωρακίσουν το παιδί τους απέναντι σε τυχόν εκφοβισμούς.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας