Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-23 10:05:38 +0300 Οι βιταμίνες και τα μέταλλα οχυρώνουν τον παιδικό οργανισμό και θεωρούνται αναγκαία για μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή. Βιταμίνες και μέταλλα

Βιταμίνες και μέταλλα

Βιταμίνες και μέταλλα 470 900
Οι βιταμίνες και τα μέταλλα οχυρώνουν τον παιδικό οργανισμό και θεωρούνται αναγκαία για μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.
Άμεση πηγή πρόσληψης βιταμινών και μετάλλων είναι τα δημητριακά. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί στη Μεγάλη Βρετανία, άνθρωποι που καταναλώνουν δημητριακά στο πρωινό τους έχουν υψηλότερη πρόσληψη σιδήρου σε σύγκριση με αυτούς που δεν καταναλώνουν.

Στη Γαλλία, οι άνθρωποι που έτρωγαν δημητριακά στο πρωινό τους είχαν καλύτερο επίπεδο βιταμίνης Β9, Β2 και B12. Αμερικανοί ερευνητές επιβεβαιώνουν με την σειρά τους ότι τα δημητριακά είναι κύρια πηγή βιταμινών και μετάλλων. Σε έρευνά που πραγματοποιήθηκε αναφέρουν πως τα παιδιά που τρώνε συχνά δημητριακά έχουν υψηλότερα επίπεδα σε ασβέστιο, βιταμίνη C, σίδηρο και φυλλικό οξύ. 

Η βιταμίνη D είναι μια εξαιρετικά σημαντική βιταμίνη με πολλαπλές δράσεις στην καλή υγεία του οργανισμού ενός παιδιού. Μία από τις πιο σημαντικές είναι η διευκόλυνση στην απορρόφηση του ασβεστίου και η καλύτερη υγεία των οστών.  Το μεγαλύτερο μέρος της βιταμίνης αυτής τη συνθέτει ο οργανισμός μετά από έκθεση του δέρματος στην ηλιακή ακτινοβολία. Ωστόσο νέες έρευνες έρχονται να πιστοποιήσουν ότι ακόμη και σε χώρες με έντονη ηλιοφάνεια όπως η Ελλάδα, παρατηρούνται χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D στα παιδιά, με ενδεχόμενη επίπτωση στην ομαλή ανάπτυξή τους. Για το λόγο αυτό είναι σημαντική η αύξηση της πρόσληψης βιταμίνης D μέσα από τη διατροφή ενός παιδιού. Καλές πηγές της αποτελούν τρόφιμα όπως τα αυγά, τα λιπαρά ψάρια, τα γαλακτοκομικά, το συκώτι και εμπλουτισμένα προϊόντα όπως δημητριακά πρωινού, καθώς επίσης και εμπλουτισμένοι χυμοί.

Ιδιαιτέρως όσον αφορά τα δημητριακά, τα οποία αποτελούν αγαπημένη επιλογή για ένα παιδί και μπορεί να τα καταναλώνει καθημερινά, αναζητείστε και επιλέγετε δημητριακά τα οποία είναι πιο πλούσια σε βιταμίνη D.

Tα δημητριακά Honey Cheerios της Nestle είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνες και ανόργανα συστατικά προκειμένου να προσφέρουν στα παιδιά ένα... θρεπτικό και υγιεινό πρωινό.Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας