Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-01-15 13:26:46 +0200 Η πρόληψη είναι η καλύτερη μέθοδος αντιμετώπισης των ραγάδων. Ραγάδες στην εγκυμοσύνη

Ραγάδες στην εγκυμοσύνη

Ραγάδες στην εγκυμοσύνη 470 900
Η πρόληψη είναι η καλύτερη μέθοδος αντιμετώπισης των ραγάδων.

Tι είναι οι ραγάδες;
Η υψηλή στάθμη των ορμονών διαταράσσει την πρωτεϊνική ισορροπία του δέρματος και το κάνει λεπτότερο απ' ό,τι συνήθως. Σε συνδυασμό με την αύξηση του βάρους, που επιβάλλει ένα "τέντωμα" στο δέρμα και λόγω της ρήξης των ιστών του δέρματος, δημιουργούνται οι ραγάδες, που εμφανίζονται στο 90% των εγκύων. Οι ραγάδες δεν έχουν τόσο σχέση με το μέγεθος της κοιλιάς όσο με την περιεκτικότητα που έχει το δέρμα σε κολλαγόνο.

Που οφείλονται οι ραγάδες;
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να παρουσιαστούν σημάδια στο δέρμα των μηρών, του στήθους και της κοιλιάς, οι γνωστές ραγάδες. Η εμφάνιση των ραγάδων εξαρτάται από τον τύπο δέρματος και την ελαστικότητά του. Οι ραγάδες δημιουργούνται από το τέντωμα του δέρματος. Πιο συγκεκριμένα, η μεγάλη διάταση προκαλεί ρήξεις στο δέρμα οι οποίες συνοδεύονται από ρήξεις των μικρών αγγείων στην περιοχή. Έτσι δημιουργούνται μικρά αιματώματα, που με τη σειρά τους δημιουργούν μακρόστενες κηλίδες. Η υπερβολική αύξηση του βάρους μπορεί να προκαλέσει ραγάδες οι οποίες δυστυχώς είναι μόνιμες.

Αντιμετωπίζουμε τις ραγάδες
Σχετικά με την πρόληψη των ραγάδων (στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό), καλό είναι να χρησιμοποιείτε μια πλούσια κρέμα ενυδάτωσης και ενίσχυσης της ελαστικότητας του δέρματος  καθημερινά μετά το μπάνιο στο στήθος, την κοιλιά και τα πόδια. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες ειδικές κρέμες στα φαρμακεία που προορίζονται αποκλειστικά γι αυτόν τον σκοπό, οι οποίες όμως συνιστώνται από τον 3ο μήνα και μετά.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας