Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-20 10:30:54 +0300 Εξαιτίας των ορμονικών αλλάγων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το δέρμα μας περνάει πολλές αλλαγές. Ας τις γνωρίσουμε για να είμαστε προετοιμασμένες! Το δέρμα της εγκύου

Το δέρμα της εγκύου

Το δέρμα της εγκύου 470 900
Εξαιτίας των ορμονικών αλλάγων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης το δέρμα μας περνάει πολλές αλλαγές. Ας τις γνωρίσουμε για να είμαστε προετοιμασμένες!

Ραγάδες
Η πλειοψηφία των γυναικών εμφανίζει ραγάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μάλιστα το ποσοστό αγγίζει το 90% των εγκύων! Οι ραγάδες προκαλούνται από την απότομη αύξηση του όγκου του δέρματος λόγω του βάρους που επίσης αυξάνει απότομα.  Η εμφάνιση των ραγάδων έχει να κάνει και με την κληρονομικότητα!

Μελάγχρωση
Η μελάγχρωση οφείλεται στην αυξημένη παραγωγή της μελανίνης δηλαδή της μελανινογόνου ορμόνης. Η επιδερμίδα γύρω από τη θηλή σκουραίνει και μπορεί να δημιουργηθεί μια σκούρα γραμμή στο μέσο της κοιλιάς. Επιπλέον, σημάδια που έχουμε εκ γενετής ή και φακίδες μπορεί να σκουρύνουν λόγω της μελάγχρωσης.  

Ήλιος
Το δέρμα μας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης γίνεται ακόμα πιο ευαίσθητο. Χρησιμοποιούμε αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF15 για το σώμα ενώ δεν ξεχνάμε την αντηλιακή προσώπου ακόμα και στην πόλη. Σε μερικές γυναίκες εμφανίζονται κηλίδες στο πρόσωπο, σε μορφή «μάσκας», που μπορεί να είναι ακανόνιστες και συγκεχυμένες.

Ενυδατώνουμε το δέρμα μας με κρέμες πλούσιες σε ενυδατικά στοιχεία και προλαμβάνουμε τις ραγάδες χρησιμοποιώντας κρέμες που υπάρχουν στο εμπόριο ειδικά για τη συγκεκριμένη αυτή ανάγκη.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας