Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2019-12-12 11:25:56 +0200 Το τέλος του πρώτου τριμήνου πλησιάζει. 11η εβδομάδα εγκυμοσύνης

11η εβδομάδα εγκυμοσύνης

11η εβδομάδα εγκυμοσύνης 470 900
Καθώς το τέλος του πρώτου τριμήνου πλησιάζει, η βασική ανάπτυξη του εμβρύου ολοκληρώνεται. Τα ενοχλητικά συμπτώματα αρχίζουν να υποχωρούν ενώ οι πιθανότητες αποβολής πέφτουν κατακόρυφα. Ας δούμε πώς διαμορφώνονται τα νέα δεδομένα και πώς...

Καθώς το τέλος του πρώτου τριμήνου πλησιάζει, η βασική ανάπτυξη του εμβρύου ολοκληρώνεται. Τα ενοχλητικά συμπτώματα αρχίζουν να υποχωρούν ενώ οι πιθανότητες αποβολής πέφτουν κατακόρυφα. Ας δούμε πώς διαμορφώνονται τα νέα δεδομένα και πώς η εγκυμοσύνη διαμορφώνει τις καθημερινές συνήθειες όπως το σεξ!

Οι αλλαγές στο έμβρυο
Στην 11η εβδομάδα εγκυμοσύνης το έμβρυο τώρα κινείται μέσα στο υγρό με μια «χορογραφία» που θυμίζει κολυμβητή. Για τους επόμενους έξι μήνες θα μεγαλώνει και θα δυναμώνει προετοιμάζοντας τον εαυτό του για τη ζωή έξω από τη μήτρα. Σε αυτή την εβδομάδα εγκυμοσύνης η μήτρα ανεβαίνει πάνω από τα οστά της λεκάνης και ο γιατρός μπορεί να την ψηλαφίσει με τα χέρια του.

Το σεξ στη διάρκεια της εγκυμοσύνης
Το σεξ δεν απαγορεύεται όπως νομίζουν πολλοί – αντιθέτως μπορεί να λειτουργήσει ως παράγοντας αντιστρές σε μια φορτισμένη περίοδο για το ζευγάρι. Εκτός και αν ο γιατρός σάς συστήσει να αποφύγετε τις επαφές για συγκεκριμένους λόγους που θέτουν σε κίνδυνο την εγκυμοσύνη. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις μπορείτε να συνεχίσετε να το απολαμβάνετε. Πολλές γυναίκες πιστεύουν πως θα νιώθουν άβολα γιατί το σώμα τους έχει χάσει τη φόρμα του όμως εδώ παραμονεύει μια ευχάριστη έκπληξη: οι ορμόνες συχνά ανεβάζουν την ερωτική διάθεση στις εγκύους ενώ δεν είναι λίγοι και οι άντρες που βρίσκουν ιδιαίτερα ελκυστική τη σιλουέτα της αγαπημένης τους ακόμα και σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.  Από την άλλη πλευρά θα πρέπει να γνωρίζετε  ότι οι διακυμάνσεις της επιθυμίας είναι συχνές και αφορούν τόσο τον άνδρα όσο και τη γυναίκα. Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση  και η αμοιβαία κατανόηση θα φέρουν την ισορροπία και θα κάνουν τις εβδομάδες εγκυμοσύνης μια περίοδο χαράς  που θα υπερτερεί η συναισθηματική επαφή ανάμεσα στο ζευγάρι.

Τι να περιμένεις
Διανύεις την 11η εβδομάδα κύησης και το τέλος του πρώτου τριμήνου πλησιάζει. Πώς αλλάζει η επιδερμίδα της εγκύου σε αυτή την εβδομάδα της εγκυμοσύνης; Η απάντηση είναι...πολύ και με διάφορους τρόπους. Μπορεί ξαφνικά να αποκτήσεις ακμή ή ξηροδερμία. Μην πανικοβάλλεσαι. Για όλα φταίνε οι ορμόνες. Η πρόληψη είναι ο καλύτερος σύμβουλος. Έτσι, αν αυτή η εβδομάδα εγκυμοσύνης σε βρήκε σε καλοκαιρινούς μήνες ή ζεις σε περιβάλλον με αυξημένη ηλιοφάνεια, εξασφάλισε στο δέρμα σου απόλυτη προστασία από τον ήλιο για να αποφύγεις τις πανάδες και τις δυσχρωμίες της επιδερμίδας. Αν πάλι το πρόβλημά σου ακούει στο όνομα κιρσοί, πάρτε όλες τις απαντήσεις στο ερώτημα!: Μπορώ να τους αποφύγω; Οι υψηλές θερμοκρασίες όμως έχουν και άλλα...παρελκόμενα. Θερμοπληξία, ηλιακό έγκαυμα, εξάντληση από τη ζέστη είναι μερικά από αυτά. Για αυτό μην ξεχνάς: αντηλιακή κρέμα, καπέλο, μακρυμάνικα ρούχα, ενυδάτωση και αναζήτηση σκιάς! Για αυτή τη φάση της κύησης όμως υπάρχουν και καλά νέα. Η πρωινή ναυτία θα αρχίσει να υποχωρεί.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας