Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2016-09-16 12:23:21 +0300 Συμβουλές για να ξεκινήσει η μέρα μας με τις καλύτερες προϋποθέσεις! 10+1 tips οργάνωσης για γονείς

10+1 tips οργάνωσης για γονείς

10+1 tips οργάνωσης για γονείς 470 900
Το πρωινό ξύπνημα είναι ένα δύσκολο επίτευγμα για κάθε γονιό. Έντεκα tips για να γίνει η πρωινή προετοιμασία παιχνιδάκι.

Κάθε πρωί με το που ανοίγουμε τα μάτια μας σκεφτόμαστε τις δεκάδες υποχρεώσεις της ημέρας που μόλις ξεκινάει. Πρώτος στόχος είναι να ξυπνήσουμε τα παιδιά μας και με σκληρή προσπάθεια, αφού έχουμε ετοιμάσει πρωινό, σνακ για το σχολείο, έχουμε πλυθεί και ντυθεί, να φύγουμε από το σπίτι στην ώρα μας! 

Πώς όμως μπορούμε να το πετύχουμε αυτό; 

1. Οργάνωση στο μπάνιο


Με το που ξυπνάμε κατευθυνόμαστε ολοταχώς για το μπάνιο. Για να μειώσουμε το χρόνο που περνάμε τόσο εμείς αλλά κυρίως το μικρό μας στην τουαλέτα, κατηγοριοποιούμε τα πράγματα που χρησιμοποιούμε ανάλογα με τις κινήσεις μας!

 

2. Οργάνωση στα ρούχα


Στην αρχή κάθε εβδομάδας, ετοιμάζουμε τα ρούχα που θα βάζει κάθε μέρα το μικρό μας! Έτσι, θα γλιτώσουμε πολύτιμο χρόνο. 

 

3. Φτιάχνουμε μία λίστα με παιδικά τραγούδια


Η μουσική ξυπνάει τα παιδιά, τα κάνει πιο ευδιάθετα και να κινούνται σε πιο γρήγορους ρυθμούς. Φτιάχνουμε ένα playlist με τα αγαπημένα τραγούδια του μικρού μας και κάθε πρωί ετοιμαζόμαστε για το σχολείο ακούγοντάς το.

 

4. Φτιάχνουμε μία λίστα με τις καθημερινές μας υποχρεώσεις


Όσο απλό και αν σας φαίνεται, μία τέτοια κίνηση πολλές φορές αποδεικνύεται σωτήρια. Κάθε πρώι ξερουμε τι έχουμε να κάνουμε και οργανώνουμε τη μέρα μας σωστά. 

 

5. Βάζουμε τη ρόμπα μας πάνω από τα ρούχα ενώ ετοιμαζόμαστε


Πόσες φορές έχετε λερώσει τα καθαρά ρούχα που μόλις έχετε βάλει με καφέ ή με κάποιο καλλυντικό; Η λύση σε αυτό είναι πιο απλή από όσο νομίζουμε. Βάζουμε τη ρόμπα μας ή ένα δεύτερο μπουρνούζι πάνω από τα ρούχα μας και ούτε γάτα ούτε ζημιά!

 

6. Φτιάχνουμε τον καφέ με το που ξυπνάμε


Οι περισσότεροι καφέδες θέλουν λίγη ώρα μέχρι να γίνουν. Αν λοιπόν και εσείς ανήκετε σε αυτην την κατηγορία ανθρώπων που το μάτι ανοίγει μόνο μετά από μερικές μεγάλες γουλιές καφέ, με το που ξυπνήσετε ανοίξτε την καφετιέρα!

 

7. Στρώνουμε το τραπέζι για το πρωινό το βράδυ


Αυτό μπορεί να σας φαίνεται περίεργο έως και τραβηγμένο, σκεφτείτε όμως πόσο χρόνο θα γλιτώναμε αν δεν χρειάζοταν κάθε πρωί να βγάζουμε πιάτα, ποτήρια κτλ.

 

8. Οργάνωση στα τάπερ


Τα τάπερ είναι ο καλυτερος φίλος της μαμάς! Τάπερ για τη δουλειά, τάπερ για το σχολείο, τάπερ παντού. Για αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει να τα έχουμε πάντα οργανωμένα και τακτοποιημένα. 

 

9. Βαζάκια με κομμενα λαχανικά και φρούτα


Αν και λέγεται ότι καλό είναι τα λαχανικά και τα φρούτα να τα τρώμε αμέσως μόλις τα κόβουμε, μία τέτοια λύση θα βελτιώσει κατα πολύ τη διατροφή μας. Ο λόγος; Εάν έχουμε κομμένα λαχανικά και φρούτα στο ψυγείο μας, σε περίπτωση πείνας κατά τη διάρκεια της ημέρας θα έχουμε τη δυνατότητα να φάμε ένα υγιεινό σνακ αντί κάποιο έτοιμο γεμάτο συντηρητικά. 

 

10. Οργανώνουμε τη σχολική τσάντα


Η καλύτερη λύση είναι να την ετοιμάζουμε από το προηγούμενο βράδυ, για να μη τρέχουμε τελευταία στιγμή.

 

10+1. Βάζουμε αυτοκόλλητα στα παπούτσια του μικρού μας


Το να βάλουμε τα παπούτσια μας σε εμάς μοιάζει κάτι απλό, όχι όμως και σε ένα παιδί που μπερδεύει το αριστερό με το δεξί. Η λύση είναι απλή. Ένα μικρό αυτοκολλητάκι στον μπάτο του παπουτσιού που θα γράφει αριστερό στο ένα παπούτσι και δεξί στο άλλο.  

Πηγή: huffingtonpost.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας