Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-08-09 12:39:08 +0300 Δοκιμάστε το βελονισμό ως εναλλακτική μέθοδος διακοπής καπνίσματος Mαμά, μπαμπά κόψε το κάπνισμα!

Mαμά, μπαμπά κόψε το κάπνισμα!

Mαμά, μπαμπά κόψε το κάπνισμα! 470 900
Άρθρο από Αλέξανδρος Παύλου
Η Εναλλακτική Μέθοδος Διακοπής Καπνίσματος

       Το κάπνισμα αποτελεί  εδώ και αρκετά χρόνια μία κοινωνική μάστιγα.  Παρά τις μεγάλες  εκστρατείες, που γίνονται για τον περιορισμό του από πολλούς φορείς, στις περισσότερες χώρες δυστυχώς το ποσοστό των καπνιστών είναι ανησυχητικά υψηλό.
      Ο καπνιστής καπνίζει επειδή το κάπνισμα προκαλεί ευχαρίστηση και εθισμό  αγνοώντας  τις ολέθριες  επιπτώσεις  για  τον οργανισμό  του. Η εθιστική ουσία όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε είναι η νικοτίνη. 
      Οι επιπτώσεις του καπνίσματος για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι πολλές καθώς και μη  αναστρέψιμες και  αφορούν πολλά οργανικά συστήματα.
      Πολλές παθήσεις  του  αναπνευστικού  συστήματος έχουν κύρια  αιτία το κάπνισμα με κυριότερες:  το άσθμα, τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, την πνευμονική υπέρταση και βεβαίως τον καρκίνο του πνεύμονα.
      Επίσης το κάπνισμα προκαλεί σημαντικές βλάβες στο καρδιαγγει- ακό σύστημα λόγω της αρτηριοσκλήρυνσης.
      Σημαντικές οι βλάβες και στο γεννητικό σύστημα. Πολλές συγγενείς γενετικές ανωμαλίες στα έμβρυα των εγκύων που καπνίζουν κα- θώς και  μεγάλος ο κίνδυνος  τερατογέννησης.  Σημαντικός  παράγοντας για την ανδρική και γυναικεία υπογονιμότητα καθώς και το πρό- βλημα της στυτικής δυσλειτουργίας των ανδρών.
      Το  κάπνισμα αποτελεί και συχνή αιτία τύφλωσης. Πραγματοποιήθηκε έρευνα  12.468  ατόμων και  βρέθηκε  ότι  περισσότερες  από 25 % των περιπτώσεων εκφυλισμού της ωχράς  κηλίδας οφείλονται στο κάπνισμα.
      Υπολογίζεται  ότι πεθαίνουν  10.000  άνθρωποι  την ημέρα λόγω του καπνίσματος.
      Στην  περίπτωση  που κάποιος  θέλει να  σταματήσει να καπνίζει και είναι έτοιμος να κάνει αυτή τη σοβαρή προσπάθεια ο Βελονισμός μπορεί να προσφέρει μια σημαντική βοήθεια.

Λίγα λόγια για τη θεραπεία
     Η θεραπεία αρχίζει 8-10 ώρες  μετά την τελευταία εισπνοή καπνού.  Γι’ αυτούς  που θα το αντέξουν θα είναι πιο εύκολη η διακοπή καπνίσματος και δε θα χρειαστούν πολλές συνεδρίες.
     Τα  βελονιστικά  σημεία, τα  οποία  επιλέγουμε  για τη θεραπεία, βρίσκονται κυρίως στα αυτιά, το πρόσωπο και στα χέρια.  Για όσα άτομα  φοβούνται τη  βελόνα η  διέγερση των  βελονιστικών σημείων επιτυγχάνεται με χρήση Laser και Ηλεκτροδιέγερση.
     Η συχνότητα των  συνεδριών είναι καθημερινή ή τουλάχιστον με- ρα παρά μέρα. Συνήθως 6-7 συνεδρίες είναι αρκετές σε αριθμό και η διάρκεια της κάθε συνεδρίας δεν ξεπερνά τα 45 – 50 λεπτά.
    Θα  ήθελα να τονίσω ότι η  ομάδα των  ατόμων, η οποία έχει απο- φασίσει να μην καπνίσει και έχει προετοιμαστεί εγκεφαλικά, έχει πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας για τη θεραπεία  σε σχέση με τα άτομα τα οποία δεν έχουν αποφασίσει αν πραγματικά θα ήθελαν να διακόψουν το κάπνισμα.  Το ποσοστό επιτυχίας για την πρώτη ομάδα κυμαίνεται
στο 80 – 90 %. 
     Επίσης κατά τη διάρκεια των θεραπειών παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη καθώς και μετά το πέρας των συνεδριών.   
  
  
 Με το Βελονισμό επιτυγχάνουμε:
1.  Διέγερση της περιοχής του υποθαλάμου. Ο υποθάλαμος αποτελεί  μία περιοχή του εγκεφάλου η οποία καταγράφει την πράξη του καπνίσματος σαν συνήθεια.
2.  Έκκριση της ενδορφίνης.  Σε έναν εθισμό εκτός από την κατα- γραφή στον  εγκέφαλο  προκαλείται στον  οργανισμό και μία χημική ανισορροπία.  Μία ξένη ουσία  στην  περίπτωση  του  καπνίσματος η νικοτίνη καταλαμβάνει τη θέση της ενδογενούς ουσίας (ενδορφίνης).
Ο Βελονισμός προκαλεί έκκριση της ενδορφίνης με αποτέλεσμα να υποκαθιστά τη δράση της νικοτίνης.
3.  Ευρυθμία της αναπνευστικής λειτουργίας  επηρεάζοντας  το μεσημβρινό του πνεύμονα.
4.  Ψυχική εξισορρόπηση. Στα αυτιά μας κυρίως εντοπίζονται ψυχότροπα  σημεία  τα οποία έχουν  μία  σημαντική  ψυχοκατευναστική δράση. 
 
 
Ο καπνιστής που υποβάλλεται σε θεραπεία Βελονισμού:
 1. Αισθάνεται απέχθεια στον καπνό από την πρώτη κιόλας συνεδρία.
 2. Δεν έχει την ανάγκη της νικοτίνης.
 3. Δεν παρουσιάζει νευρικότητα και αγχώδεις διαταραχές.

     Κλινικές  μελέτες  έχουν  δείξει ότι η  μέθοδος  του Βελονισμού  έχει  τα μεγαλύτερα ποσοστά  επιτυχίας από όλες τις με- θόδους απεξάρτησης από το κάπνισμα.
  
    Τέλος θα ήθελα να τονίσω ότι η θεραπεία με Βελονισμό δεν έχει τον παραμικρό κίνδυνο και καμία παρενέργεια. 
  

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας