Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-23 15:39:57 +0300 Οδηγός ασφάλειας για χαρούμενες διακοπές από τη safebebe.gr 10 tips για ασφαλείς διακοπές

10 tips για ασφαλείς διακοπές

10 tips για ασφαλείς διακοπές 470 900
Άρθρο από Δημήτρης Γιαννακάκης
Οδηγός ασφάλειας για χαρούμενες διακοπές.

Μπορεί το καλοκαιράκι να είναι γεμάτο χαρά και ξεγνοιασιά, ιδιαίτερα για τα παιδιά, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι και η εποχή με τους αυξημένο κίνδυνο για παιδικά ατυχήματα και τραυματισμούς.

Για την αντιμετώπισή τους, η προετοιμασία είναι το παν, για να μπορέσετε να διαχείριστείτε οποιοδήποτε απρόοπτο σας τύχει κατά τη διάρκεια των διακοπών. Σύμφωνα με τις στατιστικές, το τσίμπημα από σφήκες, μέλισσες, τσούχτρες καθώς και το έγκαυμα από υπερέκθεση στον ήλιο είναι τα πιο είναι τα πιο συχνά περιστατικά τα οποία αναφέρονται

10 απλές συμβουλές:

1. Έχετε μαζί σας ένα παιδικό φαρμακείο, το οποίο να περιέχει εκτός των άλλων: αντισταμινική κρέμα, επιδέσμους, αντισηπτικά, αιμοστατικά, χανζαπλάστ, βάμμα ιωδίου, οινόπνευμα, αντιαλλεργικά και αντιισταμινικά φάρμακα, εντομοαπωθητική κρέμα, αλλά και τζελ κατά του τσιμπήματος εντόμων, τσούχτρων κλπ. και φυσικά μία κρέμα ανάπλασης του δέρματος για τα εγκαύματα. (Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας)
2. Εφοδιαστείτε με αντιηλιακό υψηλού δείκτη προστασίας, και περιορείστε όσο μπορείτε την έκθεση των παιδιών στον ήλιο, ειδικά τις μεσημεριανές ώρες. Προμηθευτείτε μετρητή έκθεσης σε ακτινοβολία UV για να σας ειδοποιεί για τυχόν υπερέκθεση.
3. Μην αφήνετε ποτέ τα παιδιά στην θάλασσα ή την πισίνα χώρίς επιτήρηση
4. Η άμμος και τα βότσαλα αναπτύσουν μεγάλες θερμοκρασίες και είναι ικανά να προκαλέσουν έγκαυμα στα τρυφερά πέλματα των παιδιών. Προστατέψτε τα βάζοντας ειδικά παπουτσάκια μπάνιου, ή βοηθώντας τα να φτάσουν στην ακροθαλασσιά χωρίς να πατήσουν κάτω.
5. Ενημερωθείτε για τα κέντρα υγείας στον τόπο που κάνετε διακοπές, και έχετε μαζί σας τα τηλέφωνα του κέντρου, ή του αγροτικού ιατρού και του παιδίατρού σας.
6 .Ενημερωθείτε για τις μεθόδους Καρδιοαναπνευστικής Ανάνηψης (CPR) για βρέφη και μικρά παιδιά, από τα κατά τόπους παραρτήματα του Ερυθρού Σταυρού, και από Ναυαγοσωστικούς Συλλόγους. Δείτε εδώ και άλλα σχετικά βίντεο

7. Εφαρμόστε τα μέσα επίπλευσης (μπρατσάκια, κουλούρες, σωσίβια κλπ) πριν μπει το παιδί στο νερό
8. Αν παρατηρήσετε εξανθήματα στο δέρμα του παιδιού ενημερώστε άμεσα το γιατρό σας.
9. Μην αφήνετε ποτέ ένα παιδί μόνο στο αυτοκίνητο. Η θερμοκρασίες που μπορεί να αναπτυχθούν είναι εξαιρετικά επικίνδυνες.
10. Προτιμήστε ξενοδοχεία και καταλύματα τα οποία έχουν κάνει babyproofing στα οικογενειακά τους δωμάτια.

Μην ξεχνάτε: 
Ένα μωρό μπορεί να πνιγεί σε λιγότερο από 5 εκατοστά νερό!
Μην αφήνετε ποτέ ένα παιδί χωρίς παρακολούθηση

Εάν χρειάζεστε οποιαδήποτε συμβουλή ή και βοήθεια για πρόληψη παιδικών τραυματισμών στο σπίτι, η safebebe είναι κοντά σας με ένα τηλέφωνο (2103800908) ή email (info@safebebe.gr)

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας