Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-11-18 10:48:19 +0200 10 τρόποι για μείωση της χοληστερόλης από τον Γιώργο Μίλεση, MSc Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος 10 tipς για μείωση της χοληστερόλης

10 tipς για μείωση της χοληστερόλης

10 tipς για μείωση της χοληστερόλης 470 900
Άρθρο από Γιώργος Μίλεσης, MSc
Τα παιδιά δεν είναι τα μόνα που βρίσκονται σε κίνδυνο, γι’ αυτό είναι σημαντικό να γίνει προσπάθεια από όλη την οικογένεια. Ακολουθούν 10 τρόποι για μείωση της χοληστερόλης, από τον Γιώργο Μίλεση.

1. Ελέγξτε τα δικά σας επίπεδα χοληστερόλης και αν είναι υψηλά, ελέγξτε και τα επίπεδα του παιδιού.
2. Σερβίρετε μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως.
3. Επιλέξτε άπαχο κρέας και εναλλακτικές επιλογές λαχανικών, ψαριών, οσπρίων (ξερά φασόλια, μπιζέλια και φακές) και σόγιας που βοηθούν στην μείωση της χοληστερόλης.
4. Διαβάστε τις διατροφικές ετικέτες των συσκευασμένων τροφίμων, ώστε να μπορείτε να περιορίσετε την πρόσληψη χοληστερόλης, κορεσμένων και τα trans-λιπαρών οξέων.
5. Επιλέξτε γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.
6. Για τη μέιωση της χοληστερόλης, είναι σημαντικό να αποφύγετε τα στερεά λίπη. Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο για το μαγείρεμα και  μαλακή μαργαρίνη για επιτραπέζια χρήση.
7. Περιορίστε ποτά και τρόφιμα με πρόσθετα σάκχαρα.
8. Περιορίστε τα προπαρασκευασμένα τρόφιμα και σερβίρετε υγιεινά σνακ όπως: φρέσκα φρούτα, λαχανικά με dip χαμηλών λιπαρών, light ποπ κορν και γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά.
9. Η άσκηση βοηθά στην αύξηση των επιπέδων HDL-C στο αίμα και παίζει καθοριστικό ρόλο σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής καθώς και στη μείωση της χοληστερόλης. Τα παιδιά ηλικίας 2 ετών (και άνω) και οι έφηβοι θα πρέπει να είναι σωματικά δραστήρια για τουλάχιστον 60 λεπτά/ ημέρα.
10. Κάντε την υγιεινή διατροφή οικογενειακή υπόθεση. Τα παιδιά δεν είναι τα μόνα που βρίσκονται σε κίνδυνο, γι’ αυτό είναι σημαντικό να γίνει προσπάθεια από όλη την οικογένεια.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας