Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-11-03 12:03:20 +0200 Απολογιστικό Δελτίο Τύπου 1ης Ημερίδας μητρικού θηλασμού από το mitrikosthilasmos.com. 1η Ημερίδα μητρικού θηλασμού

1η Ημερίδα μητρικού θηλασμού

1η Ημερίδα μητρικού θηλασμού 470 900
Απολογιστικό Δελτίο Τύπου 1ης Ημερίδας μητρικού θηλασμού από το mitrikosthilasmos.com.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011 στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου "Αττικόν" η 1η Ημερίδα μητρικού θηλασμού με θέμα: "Θηλασμός: Η ξεχασμένη μητρική τέχνη" που διοργανώθηκε από το mitrikosthilasmos.com, τον πλέον ενημερωμένο και επιστημονικά τεκμηριωμένο ελληνόφωνο διαδικτυακό τόπο σε θέματα μητρικού θηλασμού και γαλουχίας.

Στα πλαίσια της Ημερίδας, παρουσιάστηκαν σημαντικά στοιχεία από επιστημονικές έρευνες και μελέτες, χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες αλλά και ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις αναφορικά με τον μητρικό θηλασμό, μέσα από την ομιλία διακεκριμένων ιατρικών επιστημόνων και συμβούλων γαλουχίας.

Τις εργασίες της Ημερίδας άνοιξε η Παπαποστόλου Μαρία, Υπεύθυνη Διαχείρισης & Επικοινωνίας του mitrikosthilasmos.com, που είναι και η δημιουργός του και που έμπρακτα αποδεικνύει τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον της για τον μητρικό θηλασμό, την προστασία, ενημέρωση, υποστήριξη και προαγωγή του στη χώρα μας!

Η κα Παπαποστόλου στην εναρκτήριο ομιλία της, καλωσόρισε και ευχαρίστησε θερμά όλους όσους βρέθηκαν στην Ημερίδα, τους επιστήμονες που συμμετείχαν, καθώς επίσης τους υποστηρικτές και τους χορηγούς που στήριξαν οικονομικά την διεξαγωγή του Ημερίδας.

Στη συνέχεια, ανάγνωσε την επιστολή χαιρετισμού της Ημερίδας της κας Ειρήνης Παφίτη, Παιδίατρου, Πιστοποιημένης Συμβούλου Γαλουχίας IBCLC, επιστημονικής συνεργάτιδας του mitrikosthilasmos.com και Προέδρου του Παγκύπριου Συνδέσμου Μητρικού Θηλασμού "Δώρο Ζωής".

Ακολούθησε ο χαιρετισμός της Ημερίδας από την κα Παναγιούλα Μέξη-Μπουρνά, Παιδίατρο-Νεογνολόγο και Πιστοποιημένη Σύμβουλο Γαλουχίας IBCLC, Διευθύντρια ΕΣΥ στο Π.Γ.Ν. "Αττικόν" και Πρόεδρο του Συλλόγου Πιστοποιημένων Συμβούλων Γαλουχίας IBCLC Ελλάδος "Γαλαξίας".

Η κα Μέξη-Μπουρνά αργότερα αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου "Αττικόν" να γίνει φιλικό προς το θηλασμό -σύμφωνα με τα 10 βήματα και τις οδηγίες της Π.Ο.Υ. και της Unicef- και παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το νοσοκομείο βρίσκεται ένα βήμα πριν την επίσημη πιστοποίησή του! Υποψήφιο για πιστοποίηση είναι και το Περιφερειακό Γενικό Νοσοκομείο - Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου».

Το άρτιο επιστημονικά και κατανοητό πρόγραμμα της Ημερίδας παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον περισσότερα από 500 άτομα από διάφορα μέρη της Ελλάδας, βάσει των στοιχείων που συνελλέγησαν, (με απόκλιση ±10%) ανάμεσά τους επαγγελματίες υγείας (ιατροί, μαίες κ.λπ.) καθώς και πλήθος νέων γονιών ή μη. Με τη λήξη της Ημερίδας δόθηκαν αντίστοιχα βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση εγκύων αλλά και θηλαζουσών μητέρων συνοδευόμενων από τα μωρά τους, καθώς και πλήθος νεαρών μπαμπάδων που αποτέλεσαν περίπου το 1/3 του κοινού!

Με συντονίστριες την Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια Μαρία Κουφονικολάκου και την Διατροφολόγο-Διαιτολόγο Χριστίνα Σουέρεφ (επιστημονικές συνεργάτιδες του mitrikosthilasmos.com), κατά την διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν 9 πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες με πολλά θέματα.

Κύριος σκοπός της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση των νέων μητέρων και των οικογενειών τους αλλά και της επιστημονικής κοινότητας στο ευαίσθητο θέμα του μητρικού θηλασμού που τείνει να γίνει μια ξεχασμένη μητρική τέχνη και αφορούσε στη διαδικασία του θηλασμού, την εδραίωση και την ελεύθερη συνέχισή του από την πρώτη κιόλας ώρα και για όσο περισσότερο διάστημα ευχαριστεί μητέρα και παιδί (και πλέον του 6μήνου).

Το mitrikosthilasmos.com και μέσα από αυτή την ημερίδα επιχείρησε να βοηθήσει ώστε το αναφαίρετο δικαίωμα των βρεφών στο θηλασμό να ανακτήσει τη θέση που του αξίζει στη διατροφή τους, με την ελπίδα μια μέρα να δούμε μια πιο φιλική προς το θηλασμό Ελλάδα!

Δείτε περισσότερα για την ημερίδα

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας