Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-04-11 13:08:12 +0300 Μήπως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τη συναίνεση των παιδιών απέναντι στους ενήλικες;

Μήπως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τη συναίνεση των παιδιών απέναντι στους ενήλικες;

 Μήπως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τη συναίνεση των παιδιών απέναντι στους ενήλικες; 470 900
Αφορμή στάθηκε το περιστατικό με τον Δαλάι Λάμα, που πλησίασε ένα αγοράκι στο στόμα, το φίλησε και του ζήτησε να «ρουφήξει τη γλώσσα του», μέσα σε ναό στην Ινδία.

Η σελίδα “Υπέροχες Γυναίκες” θέλησε με ανάρτησή της να τοποθετηθεί στο πρόσφατο θέμα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, όταν ο Δαλάι Λάμα πλησίασε ένα αγοράκι στο στόμα, το φίλησε και του ζήτησε να «ρουφήξει τη γλώσσα του», μέσα σε ναό στην Ινδία. Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Μοναστήρι Ναμγκιάλ στην Νταραμσάλα και από πολλούς χαρακτηρίστηκε ανάρμοστο.

Η σελίδα “Υπέροχες Γυναίκες” με αφορμή το περιστατικό, αναφέρεται στις φορές εκείνες που πιέσαμε ένα παιδί να φιλήσει ή να “κάτσει να το αγκαλιάσουν” ενήλικες που μπορεί και να μην γνώριζε το ίδιο προσωπικά. 

 

Δείτε την ανάρτηση παρακάτω: 

Μήπως με αφορμή αυτό το περιστατικό ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τη συναίνεση των παιδιών απέναντι στους ενήλικες; Μήπως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε επιτέλους για εκείνη τη φορά που πιέσαμε ένα ανήλικο να αγκαλιάσει ή να φιλήσει ένα συγγενή ενώ εμφανώς δεν ήθελε και δεν σκεφτήκαμε στιγμή τι επίπτωση μπορεί να έχει στην αυτονομία του παιδιού μας αυτό αργότερα ή στην αυτοδιάθεση του σώματός του; Και χθες παρακολουθήσαμε σοκαρισμένες ένα στιγμιότυπο με τον Δαλάι Λάμα να δίνει ένα φιλί στο στόμα σε ένα μικρό παιδί από την Ινδία και να ζητά να του «ρουφήξει τη γλώσσα του» κατά τη διάρκεια μίας θρησκευτικής τελετής με πολλούς παρευρισκόμενους. Εάν δει κανείς το βίντεο (το οποίο δεν σκοπεύουμε να αναπαράγουμε) θα αντιληφθεί αμέσως την αρχικά αθώα και συγκινητική προσέγγιση του παιδιού προς τον θρησκευτικό ηγέτη, όπου θα μετατραπεί ακαριαία σε μια ξεκάθαρη παραβίαση των ορίων του παιδιού από τον Δαλάι Λάμα, με το φιλί στο στόμα μπροστά σε ένα κοινό το οποίο στη θέα αυτής της χυδαιότητας, ξεσπάει σε γέλια! Με ανάρτησή του στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter, ο Δαλάι Λάμα έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη από το παιδί και τους γονείς του για αυτή την ανάρμοστη συμπεριφορά. Ωστόσο όπως ο ίδιος ο πνευματικός ηγέτης του Βουδισμού υποστηρίζει συχνά «πειράζει τον κόσμο που τον επισκέπτεται με αστείο και παιχνιδιάρικο τρόπο και αυτό το συμβάν ήταν μία τέτοια περίσταση». Η δίκη μας απάντηση είναι ότι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει δικαίωμα να ΠΑΙΖΕΙ με τα όρια ενός παιδιού και να το στιγματίζει με αυτόν το απαράδεκτο και κατακριτέο τρόπο! Είναι ευθύνη όλων μας να μην θεωρούμε τα δικαιώματα των παιδιών μας «υπερβολή της σημερινής εποχής» και να τα προστατεύουμε με κάθε κόστος! ? #yperoxesgynaikes

 

source: Υπέροχες Γυναίκες

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας