Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-02-21 13:51:16 +0200 Βέβαια υπάρχουν και αντικείμενα και μικρόβια που μπορεί να είναι επικίνδυνα για το μωρό άρα οι γονείς θα πρέπει πάντα να ελέγχουν τον χώρο στον οποίο θα αφήσουν ένα παιδί να παίξει ανενόχλητο. Τρώει από το πάτωμα!

Τρώει από το πάτωμα!

Τρώει από το πάτωμα! 470 900
Βέβαια υπάρχουν και αντικείμενα και μικρόβια που μπορεί να είναι επικίνδυνα για το μωρό άρα οι γονείς θα πρέπει πάντα να ελέγχουν τον χώρο στον οποίο θα αφήσουν ένα παιδί να παίξει ανενόχλητο.

 

Ένα κλασικό κυνηγητό ανάμεσα σε γονείς και σε μωρά σχετίζεται με το τι βάζει το παιδί στο στόμα του, ιδιαίτερα όταν αυτό προέρχεται από το”όχι και τόσο καθαρό” πάτωμα. 

 

Στην πραγματικότητα βέβαια, τα παιδιά δεν γνωρίζουν τι είναι σωστό και τι λάθος. Δεν έχουν κάποιο σκοπό να βάζουν οτιδήποτε πέφτει στο πάτωμα στο στόμα. Είναι η περίοδος της αναζήτησης και της εξερεύνησης που διανύουν. Έτσι όπως προσπαθούν να δοκιμάσουν τη “γεύση” από το κουβερτάκι τους και τον αρκούδο τους, έτσι ακριβώς θα γευτούν το χαλίκι της παιδικής χαράς και την σκονισμένη τους πιπίλα. 

 

Οι περισσότεροι γιατροί υποστηρίζουν πως αυτό που συμβαίνει μπορεί να κρύβει και κάτι πιο “σοφό” από ότι υποπτευόμασταν αρχικά. Τα τελευταία χρόνια επικρατεί η θεωρία πως τα μωρά, βάζοντας αντικείμενα από το πάτωμα στο στόμα τους, δίνουν μία ευκαιρία στο ανοσοποιητικό τους σύστημα να αντιμετωπίσει τα βακτήρια και τους ιούς στους οποίους έχουν εκτεθεί κάνοντας έτσι τον οργανισμό τους πιο δυνατό.

 

Βέβαια υπάρχουν και αντικείμενα και μικρόβια που μπορεί να είναι επικίνδυνα για το μωρό άρα οι γονείς θα πρέπει πάντα να ελέγχουν τον χώρο στον οποίο θα αφήσουν ένα παιδί να παίξει ανενόχλητο. 

 

Πολύ μικρά αντικείμενα όπως τα μεταλλικά κέρματα, καθαριστικά προϊόντα για το σπίτι,  χαλασμένα τρόφιμα, παιχνίδια που έχουν πέσει στο δρόμο και άλλα πράγματα που  μπορεί να κινήσουν την περιέργεια του παιδιού και είναι επικίνδυνα θα πρέπει να φυλάσσονται σε ψηλά ράφια ή κλειστά ντουλάπια. 

 

Σε κάποιες περιπτώσεις τα παιδιά μπορεί να βάζουν αντικείμενα στο στόμα τους όχι γιατί θέλουν να εξερευνήσουν αλλά γιατί μπορεί να έχουν αγωνία ή να αισθάνονται άβολα. 

 

Να θυμάστε, δεν μπορείτε να αποφύγετε την κίνηση του παιδιού να πάρει κάτι από το πάτωμα και να το βάλει στο στόμα, όμως μπορείτε να το καθοδηγήσετε ώστε ότι βάλει να μην είναι βλαβερό ή επικίνδυνο για το ίδιο. Μεγαλώνοντας θα αρχίσει αυτή η συνήθεια να εκλείπει και το παιδί θα έχει αρχίσει να καταλαβαίνει για ποιο λόγο αποφεύγουμε να βάζουμε στο στόμα μας βρώμικα αντικείμενα. 

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας