Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-10-17 13:07:00 +0300 Kάνουμε τη σωστή επιλογή στρώματος για το παιδικό κρεβάτι. Επιλέγουμε το σωστό στρώμα για το παιδικό κρεβάτι

Επιλέγουμε το σωστό στρώμα για το παιδικό κρεβάτι

Επιλέγουμε το σωστό στρώμα για το παιδικό κρεβάτι 470 900
Kάνουμε τη σωστή επιλογή στρώματος για το παιδικό κρεβάτι.
Ήρθε η στιγμή που η μετάβαση από την κούνια στο "μεγάλο" πια κρεβάτι είναι γεγονός. Οι περισσότεροι γονείς μεταφέρουν τα παιδιά σε μεγάλο κρεβάτι κάποια στιγμή ανάμεσα στα 2 και στα 4 χρόνια τους, αλλά αυτό εξαρτάται από το μέγεθος του βρεφικού κρεβατιού καθώς και από το ίδιο το παιδί.

Είτε το παιδί παραμείνει στην κούνια του και απλώς αφαιρέσουμε τα κάγκελα είτε πάει σε καινούριο κρεβάτι πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί με την επιλογή του στρώματος. Άλλωστε το κρεβάτι είναι ένα μέρος που το παιδί περνά πολλές ώρες και τις πιο σημαντικές αυτές του ύπνου.

Ένα στρώμα δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ σκληρό, ούτε μαλακό, ώστε να στηρίζει σωστά το σώμα του παιδιού αλλά και να του δίνει μια αίσθηση ασφάλειας κατά τη διάρκεια του ύπνου. Επειδή η σκληρότητα του στρώματος είναι προσωπική υπόθεση και ένα παιδί 3 και 4 ετών δεν μπορεί ακόμη να κάνει τη σωστή επιλογή, καλό θα ήταν να μην επιλέγουμε βάσει των δικών μας προτιμήσεων αλλά να καταλήγουμε σε μεσαίες λύσεις όσον αφορά τη σκληρότητά του.

Είναι πολύ σημαντικό το στρώμα που επιλέγουμε να είναι μελετημένο και κατασκευασμένο ειδικά για παιδιά. Τα παιδιά γυροβολάνε κατά τη διάρκεια του ύπνου και κοιμούνται σε διάφορες θέσεις και στάσεις. Τα περισσότερα στρώματα της αγοράς έχουν διάφορες ζώνες στήριξης που σημαίνει πως η στήριξη διαφέρει από σημείο σε σημείο. Ένα παιδικό στρώμα πρέπει να φέρει την ίδια ζώνη στήριξης σε όλη του την επιφάνεια έτσι ώστε να παρέχει την ίδια ιδανική στήριξη όπου και αν κοιμάται το παιδί.

Τα υλικά που είναι φτιαγμένο το στρώμα θα πρέπει να είναι υποαλλεργικά και φιλικά προς τον ευαίσθητο οργανισμό του παιδιού. Καλό είναι να φέρει την πιστοποίηση Oeko-tex κατηγορίας 1, η οποία είναι η υψηλότερη και αφορά βρέφη και παιδιά.

Καλό είναι να επιλέγουμε στρώμα του oποίου η θήκη αφαιρείται και πλένεται στο πλυντήριο. Έτσι έχουμε άμεση πρόσβαση στα υλικά τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή του, καθώς και τη δυνατότητα να πλένουμε τη θήκη του ανά πάσα στιγμή. Συνιστάται η χρήση στεγνωτηρίου για την εξόντωση μικρο-οργανισμών.

Φυσικά μαζί με το στρώμα πάει σετ και το μαξιλάρι. Ένα σωστό μαξιλάρι αγκαλιάζει και στηρίζει σωστά την καμπύλη του αυχένα του παιδιού επιτυγχάνοντας μαζί με το στρώμα, άριστα επίπεδα ανατομικότητας. Υπάρχουν μαξιλάρια στην αγορά τα οποία φέρουν φερμουάρ και μας δίνουν τη δυνατότητα να προσθαφαιρούμε υλικό έτσι ώστε να έχουμε πάντα το ιδανικό πάχος. Για παιδιά που ιδρώνουν εύκολα, μπορείτε να προτιμήσετε υλικά όπως το φυσικό καουτσούκ και ακόμη καλύτερα το Καπόκ, που είναι δροσερό και έχει την ιδιότητα να ρυθμίζει τη θερμότητα ανάλογα με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος και του σώματος.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας