Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-07-27 12:52:08 +0300 Μπαίνει σιγά σιγά στη νηπιακή ηλικία και το δείχνει. 6+1 σημάδια που μαρτυρούν πως το μωρό δεν είναι πια μωρό

6+1 σημάδια που μαρτυρούν πως το μωρό δεν είναι πια μωρό

6+1 σημάδια που μαρτυρούν πως το μωρό δεν είναι πια μωρό 470 900
Σημάδια που δείχνουν πως το μωρό μας γίνεται νήπιο. Από τη βρεφική ηλικία στη νηπιακή.

H μετάβαση από τη βρεφική ηλικία στη νηπιακή θα έρθει από εκεί που δεν το περιμένουμε.

Τέρμα πια η μυρωδιά του μωρού που όλοι γνωρίζουμε, τα φουσκωτά  μαγουλάκια και μπρατσάκια. 

Το μωρό δεν είναι πια μωρό και αυτά είναι τα σημάδια που το μαρτυρούν:

1. Το μικρό σας πια έχει λόγο για την γκαρνταρόμπα του. Ξεχάστε τα υπέροχα ολόσωμα πιτζαμάκια με τα αρκουδάκια και τα αστεράκια. Τώρα πια τα ρούχα πηγαίνουν σετ, είναι παντελόνι-μπλούζα και αν έχετε κοριτσάκι το χρώμα τους θα είναι το ροζ. Μην κάνουνμε λόγο για τα παπούτσια. Καταλαβαίνεις πως το μωρό δεν είναι πια μωρό, όταν δεν πάει πουθενά χωρίς τα παπούτσια του. 

2. H ώρα του φαγητού είναι μια ώρα δημιουργίας. 
Πάνε οι εποχές που θηλάζαμε το μωρό και δεν είχε λόγο στο φαγητό του. Τώρα που σιγά σιγά είναι νήπιο και "μεγάλο" παιδί, πρέπει αφενός μεν να υπάρχει ποικιλία τροφών στο τραπέζι, αφετέρου αυτό θα πρέπει να σερβίρεται κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο προκειμένου να τραβήξει το ενδιαφέρον του μικρού μας. Μαμά, επιστράτευσαι τη φαντασία σου ...  

3. Αντίο πάνα
Το μεγαλύτερο βήμα προς τη νηπιακή ηλικία δεν είναι άλλο από τη μετάβαση από την πάνα στο γιο-γιο. Μόλις αρχίσετε αντί για πάνες να κοιτάτε γιο-γιο στα μαγαζιά αλλά και να ρωτάτε τις άλλες μαμάδες στην παιδική χαρά "Πώς κόψατε την πάνα", πάει να πει πως το μωρό δεν είναι πια μωρό!

4. Η άλλη όψη των επίπλων
Όταν το  μωρό δεν είναι πια μωρό θα το κατάλαβεις από τη χρησιμότητα των επίπλων σου που θα αλλάξει. Τα μαξιλάρια ειδικά θα πάρουν τη θέση τους στο πάτωμα προκειμένου να μην υπάρχουν ατυχήματα στα πρώτα βήματα του μικρού σας. 

5. Η μαραθώνια βόλτα
Η καθιερωμένη βόλτα με το μωρό μετατρέπεται σε μια μαραθώνια διαδρομή παρατήρησης. Ο δρόμος που κάποτε διένυες σε 5 λεπτά τώρα μπορεί να σου πάρει και ένα τέταρτο. Αφενός μεν γιατί το μωρό δεν είναι πια μωρό και θέλει να "περπατήσει" μόνο του, αφετέρου γιατί κάθε ένα εκατόστο όλο και κάποιο ζουζούνι θα υπάρχει για να παρατηρήσει! 

6. Φούσκες
Το πιο ενδιαφέρον για ένα νήπιο είναι οι φούσκες! Μπορεί να τις παρατηρεί με τις ώρες! Να τις κυνηγά και να τις σπα συνέχεια. 

6+1. Μη
Θυμάστε το παιχνίδι "Που είναι το μωρό!" - "Τσα" ... ξεχάστε το! Όταν το "κουπεπέ" και το "τσα" μετατρέπονται σε "όχι" και "μη" ... τότε καλωσήρθατε στη νηπιακή ηλικία! 

Μια νέα περίοδος στη ζωή του μωρού ξεκινά ... ανακαλύψτε τη! 

 

Πηγή: babble


 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας