Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-10-09 16:18:08 +0300 Προτάσεις για το γεύμα στο σχολείο

Προτάσεις για το γεύμα στο σχολείο

Προτάσεις για το γεύμα στο σχολείο 470 900
Άρθρο από Αναστασία Ασλανίδου
Τι να πάρει μαζi του στο σχολειο; Πέντε προτάσεις από τη διατροφολόγο Αναστασία Ασλανίδη.

Αυτό το ενδιάμεσο γεύμα είναι που θα δώσει την απαιτούμενη ενέργεια στο παιδί να συνεχίσει την ημέρα του και θα αυξήσει την απόδοσή του στο σχολείο. Η όρεξή του θα ρυθμιστεί και έτσι, όταν φθάσει σπίτι, θα μπορέσει με ηρεμία να καθήσει για το μεσημεριανό φαγητό χωρίς νεύρα και γκρίνια.

                                                              5 προτάσεις για το γεύμα στο σχολείο

Μπάρες Δημητριακών
. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε αρκετές επιλογές με σοκολάτα, ξηρούς καρπούς ή ακόμα και με κομμάτια φρούτων. Προτιμήστε εκείνες που έχουν μαύρη ζάχαρη ή δημητριακά ολικής αλέσεως. Είναι το ιδανικό γλυκό γεύμα που θα του δώσει ενέργεια και θα τοπ κρατήσει χορτάτο για πολλές ώρες.

Αραβικές Πίτες. Αραβικές πίτες με τυρί, γαλοπούλα και ντομάτα. Στο σούπερ μάρκετ και ειδικότερα στο τμήμα ψωμιού θα βρείτε αραβικές πίττες σε διάφορα μεγέθη. Το μόνο που χρειάζεστε είναι αυτοσχεδιασμός και το πιο νόστιμο και υγιενό σνακ για το σχολείο θα είναι έτοιμο! Επιλέξτε αλλαντικά και τυριά με χαμηλά λιπαρά! Ρωτήστε αν θέλετε και τα παιδιά πώς τις προτιμούν!

Κέικ. Μπορείτε να βρείτε συνταγές με αλεύρι ολικής αλέσεως, σοκολάτα κουβερτούρα και μαύρη ζάχαρη. Δύο λεπτές φέτες του σοκολατένιου κέικ είναι ό,τι πρέπει για το δεκατιανό τους.

Tip: Συνδυάστε το με ένα κουτάκι γάλα! 

Κράκερς. Συνδυάστε κράκερς ολικής αλέσεως ή ένα σουσαμένιο κουλούρι  με λίγο τυρί. Μην ξεχάσετε, πριν φύγει το παιδί σας για το σχολέιο να του δώσετε ένα κουτάκι χυμό φρούτων. 

Παστέλι. Το παστέλι με ξηρούς κάρπους είναι πλούσια πηγή καλών λιπαρών οξέων και βιταμίνης Α. Η βιταμίνη Α είναι η «τροφή» του εγκεφάλου.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας