Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-02-24 11:02:46 +0200 Χρήσιμες συμβουλές οι οποίες θα βοηθήσουν να ξεπεράσετε όλες τις ανασφάλειές σας. Πώς κρατάμε σωστά το νεογέννητο;

Πώς κρατάμε σωστά το νεογέννητο;

Πώς κρατάμε σωστά το νεογέννητο; 470 900
Χρήσιμες συμβουλές οι οποίες θα  βοηθήσουν να ξεπεράσετε όλες τις ανασφάλειές σας.

Όλες έχουμε άγχος για  το  πώς θα πιάσουμε το νεογέννητο μωράκι μας, το οποίο φαντάζει πιο μικρό κι από την παλάμη μας στην πρώτη μας επαφή μαζί του. Δεν υπάρχει όμως λόγος να φοβόμαστε και ν’ αναρωτιόμαστε αν θα τα καταφέρουμε, διότι  εκτός του ότι το μητρικό μας ένστικτο θα μας βοηθήσει για ακόμη μια φορά, παρακάτω θα βρείτε και χρήσιμες συμβουλές οι οποίες θα  βοηθήσουν να ξεπεράσετε όλες τις ανασφάλειές σας.

Πιάνουμε το μωράκι μας! Το βοηθάει στην σωματική του ανάπτυξη.

Να πιάνουμε και να αγγίζουμε το νεογέννητό μας είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη του. Όπως επίσης, τα χάδια και η αγκαλιά που θα του κάνουμε το βοηθούν, ώστε να μας αναγνωρίζει από τη μυρωδιά και τη φωνή μας.

Ελέγχουμε τα ρούχα μας

Πριν το πάρουμε αγκαλιά βεβαιωνόμαστε ότι τα ρούχα μας δεν περιέχουν στοιχεία που θα μπορούσαν να το τραυματίσουν, όπως για παράδειγμα το φερμουάρ της μπλούζας μας ή κάποιο κουμπί πάνω στο ρούχο που μπορεί να το τραβήξει και να το βάλει στο στοματάκι του.

Υποστηρίζουμε το κεφαλάκι του

Μπορούμε να ακουμπήσουμε το νεογέννητο πάνω, με τρόπο όπου το ένα χέρι μας θα στηρίζει την πλατούλα του και το άλλο χέρι μας τα ποδαράκια του. Οι μύες του λαιμού του είναι ακόμη πολύ ευαίσθητοι γι’ αυτό θα πρέπει να ‘χουμε στο νου μας ότι πρέπει συνεχώς να υποστηρίζουμε το κεφαλάκι του με τον ώμο, το στήθος ή και με το χέρι μας.

Τρίβουμε την πλατούλα του μαλακά

Αν το μωράκι μας υποφέρει από κρύωμα ή από κολικούς, με το να τρίψουμε απαλά την πλατούλα του θα μπορέσουμε να το ανακουφίσουμε. Προσοχή όμως το κεφαλάκι του να μην πέφτει μπροστά, καθώς αν το πηγούνι ακουμπά στο στήθος του, θα μπορούσε να εμποδίζει την αναπνοή του.

Ξαπλώστε το κατά μήκος του σώματός σας

Αν νιώσουμε ότι το μωράκι μας αρχίζει και δυσαρεστείται με τη στάση σώματος που έχει καθώς το κρατάμε, τότε μια καλή εναλλακτική λύση είναι να το κρατήσουμε παράλληλα με το σώμα μας σαν να ξαπλώνει πάνω μας. Έτσι το βοηθάμε να τεντωθεί και να ξεπιαστεί, αλλά παράλληλα παίρνει και τη ζεστασιά του σώματός μας.

...ή κατά μήκος του χεριού μας

Μια ακόμα καλή θέση για να ξεκουραστεί το μωράκι μας ή και να ρευτεί είναι να το ξαπλώσουμε πάνω στην ανοιχτή παλάμη μας μπρούμυτα. Με το άλλο χέρι μας μπορούμε να του τρίβουμε την πλατούλα του.

Τυλίξτε το

Μετά από τη ζεστασιά και το στενό περιβάλλον της μήτρας μας, το μωράκι μας αρχικά μπορεί να ταραχτεί, αφού βγει στο εξωτερικό περιβάλλον κι αρχίσει να νιώθει ότι πλέον μπορεί να κουνάει ελεύθερα το πόδια και τα χέρια του. Για να εμποδίσουμε λοιπόν όλα αυτά τα συναισθήματα, μια καλή λύση είναι να το τυλίξουμε μ’ ένα μαλακό κουβερτάκι ή με κάποιο σεντόνι αν ο καιρός είναι πιο ζεστός.

Αφήστε το να ακούσει και να νιώσει τους παλμούς της καρδιάς σας

Κάποια μωρά αρέσκονται στο να είναι διαρκώς πάνω στη μανούλα τους. Αν συμβαίνει το ίδιο και στο δικό σας, τότε το καλύτερο θα είναι να το κρατάτε πάνω σας στο μέρος της καρδιάς σας, ώστε να ακούει τους χτύπους, να ηρεμεί και να νιώθει ότι βρίσκεται ακόμα μέσα στη μήτρα.

Αφήστε το να διαλέξει εκείνο  πώς βολεύεται

Όσο εύθραυστο και να μοιάζει το μωράκι μας μη ξεχνάμε ότι μπορεί να αποφασίσει για το πώς βολεύεται και ποια στάση  το  ευχαριστεί  να το κρατάμε.

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας