Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-06-01 16:01:35 +0300 Τα παιδιά είναι πολύ ευτυχισμένα με απλές δραστηριότητες και παιχνίδια σύμφωνα με τους ερευνητές. Απλά παιχνίδια, ευτυχισμένα παιδιά

Απλά παιχνίδια, ευτυχισμένα παιδιά

Απλά παιχνίδια, ευτυχισμένα παιδιά 470 900
Η απλότητα των παιχνιδιών κερδίζει τα παιδιά

Η παιδοψυχολόγος, Dr Λίντα Παπαδόπουλος, δήλωσε: «Οι καλοκαιρινές αναμνήσεις διαρκούν μια ζωή και οι γονείς μπορούν να μάθουν πολλά από αυτά που τα παιδιά τους μας έχουν πει σε αυτή τη μελέτη…Από το να ξοδεύουν, λοιπόν, αρκετά χρήματα για τη διασκέδαση των παιδιών τους πρέπει να σκεφτούν ότι τα παιδιά τους είναι ευτυχισμένα με τα απλά καθημερινά παιχνίδια μαζί με τους γονείς και τους φίλους τους».

Τα παιδιά ηλικίας πέντε έως έντεκα ετών κλήθηκαν να κατατάξουν τις πιο αγαπημένες τους δραστηριότητες, σύμφωνα με το πόσο διασκεδαστικό είναι γι’ αυτά και πόσο χαρούμενα τα κάνουν.

Οι τρεις πρώτες δραστηριότητες που ευχαριστούνται τα παιδιά πιο πολύ είναι το παιχνίδι στο πάρκο ή στον κήπο, το μπουγέλο, ή το χτίσιμο κάστρων στην άμμο.

Άλλες απλές απολαύσεις των παιδιών όπως το τάϊσμα των παπιών, ή το παγωτό εμφανίζονται επίσης στην πρώτη δεκάδα, ενώ οι πιο δαπανηρές δραστηριότητες, όπως εκδρομές στο ζωολογικό κήπο, μια βόλτα σε θεματικό πάρκο ή άλλα αξιοθέατα κατατάχθηκαν πολύ χαμηλά στον κατάλογο.


Πηγή: www.protothema.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας