Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-11-22 17:56:31 +0200 Βίντεο: Ένα παιδί με ΔΕΠΥ και Ένα χωρίς – Οι διαφορές στην συμπεριφορά μας αποκαλύπτουν τις αθέατες πλευρές της διαταραχής

Βίντεο: Ένα παιδί με ΔΕΠΥ και Ένα χωρίς – Οι διαφορές στην συμπεριφορά μας αποκαλύπτουν τις αθέατες πλευρές της διαταραχής

Βίντεο: Ένα παιδί με ΔΕΠΥ και Ένα χωρίς – Οι διαφορές στην συμπεριφορά μας αποκαλύπτουν τις αθέατες πλευρές της διαταραχής 470 900
Η συμπεριφορά των δύο παιδιών, η μη-λεκτική τους επικοινωνία, ο τόνος και η φωνή τους, η διστακτικότητα που μπορεί να παρουσιάζουν κάνουν ορατή τη φύση της ΔΕΠΥ.

Με ένα μικρό πείραμα θέλησε να αποτυπώσει η ψυχολόγος από την ομάδα My Little Villagers τις διαφορές που εντοπίζονται ανάμεσα σε ένα παιδί με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας σε αντίθεση με ένα παιδί που δεν παρουσιάζει συμπτώματα ΔΕΠΥ.

 

Όπως  θα δείτε και στο βιντεοσκοπημένο υλικό, δύο παιδιά που βρίσκονται στην ίδια ηλικία, είναι και τα δύο 6 χρονών και πηγαίνουν στην πρώτη δημοτικού. Τα παιδιά καλούνται να απαντήσουν στις ίδιες ερωτήσεις, κάθονται στην ίδια καρέκλα και η ίδια ψυχολόγος τους θέτει τις ερωτήσεις. Το πείραμα λαμβάνει χώρα σε διαφορετικό χρόνο για το κάθε παιδί και όχι παράλληλα, παρουσία και των δύο. 

 

 

Σύμφωνα με την ψυχολόγο, που είναι υπεύθυνη για την πραγματοποίηση του πειράματος, οι αντιδράσεις των παιδιών μπορούν να μας δώσουν πολλά στοιχεία για τις “αθέατες” πλευρές της Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας.

 

Η συμπεριφορά των δύο παιδιών, η μη-λεκτική τους επικοινωνία, ο τόνος και η φωνή τους, η διστακτικότητα που μπορεί να παρουσιάζουν μπορεί να κάνει ορατή τη φύση της ΔΕΠΥ. 

 

Σύμφωνα με την ερευνήτρια, τα παιδιά με ΔΕΠΥ εκδηλώνουν πολλές φορές συμπτώματα και από άλλες διαταραχές, όπως κατάθλιψη, άγχος και εναντιωματική διαταραχή. Οι κοινωνικές δεξιότητες και η αυτοπεποίθηση των παιδιών μπορεί να εμφανίζονται σε χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με τα παιδιά γενικού πληθυσμού, ενώ είναι πιο πιθανόν να δεχθούν σχολικό εκφοβισμό από τους συνομηλίκους τους. 

 

Οι αθέατες πλευρές της Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας αφορούν κυρίως στις πλευρές εκείνες που δυσκολεύουν τα παιδιά όχι την ώρα που διαβάζουν ή την ώρα του μαθήματος. Αυτά είναι γνωστά στοιχεία και τα δουλεύουν με τους ειδικούς παιδαγωγούς, που τα παρακολουθούν. Είναι σημαντικό τα παιδιά να δέχονται φροντίδα από ειδικούς όχι μόνο για τις σχολικές τους επιδόσεις αλλά και για την συναισθηματική και κοινωνική τους ανάπτυξη. 

 

source: mylittlevillagers.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας