Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-03-08 15:56:32 +0200 Mε το μωρό σου θα διαπιστώσεις πως οι πόλεις μας δυστυχώς δεν είναι φτιαγμένες για μαμάδες ή μπαμπάδες που κυκλοφορούν με καροτσάκια. Συγκεντρώσαμε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ασφάλεια του μωρού στις πρώτες σας βόλτες με το καρότσι. Πώς οδηγούμε το καρότσι στην πόλη

Πώς οδηγούμε το καρότσι στην πόλη

Πώς οδηγούμε το καρότσι στην πόλη 470 900
Συγκεντρώσαμε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ασφάλεια του μωρού στις πρώτες σας βόλτες με το καρότσι.
- Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να σκεφτείς από πριν τη διαδρομή που θα ακολουθήσεις μέχρι τον προορισμό σου έτσι ώστε να κινείσαι κατά το μεγαλύτερο μέρος της πάνω σε πεζοδρόμια και όχι στη μέση του δρόμου.

- Προετοιμάσου να αγωνιστείς για τα δικαιώματά σου αφού θα βρίσκεις πάντα πάνω στις ράμπες παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ενώ στο πεζοδρόμιο θα σε απειλούν οι μηχανές και τα μηχανάκια που έχουν νόμιμα σχεδόν οικειοποιηθεί το έδαφος. Θα συναντήσεις ακόμα και ανθρώπους που πατάνε γκάζι (!) αντί να σε διευκολύνουν να περάσεις απέναντι τον δρόμο με ασφάλεια.

- Φόρτωσε ψώνια και βαριά αντικείμενα στην ειδική θήκη κάτω από το κάθισμα. Μην κρεμάς βάρος από τις λαβές γιατί το καρότσι μπορεί να ανατραπεί και το μωρό να χτυπήσει άσχημα.

- Μην μετακινείς ποτέ το μωρό στο καρότσι με λυμένη τη ζώνη ασφαλείας. 

- Πάντα όταν σταματάς να βάζεις στο καρότσι τα φρένα. Μια μικρή κλίση είναι αρκετή για να το πάρει η κατηφόρα. Επίσης με τα φρένα δεν μπορεί κάποιος να το σπρώξει κατά λάθος ή να επιχειρήσει να το μετακινήσει στην άκρη.

- Πάντα να διατηρείς οπτική επαφή με το καρότσι και το μωρό. Μην το αφήνεις χωρίς επιτήρηση στο διάδρομο του σούπερ μάρκετ ή οπουδήποτε αλλού.

- Όταν το μωρό γίνει 4-5 μηνών γύρισέ το με κατεύθυνση προς το δρόμο. Θα του αρέσει να παρατηρεί τη διαδρομή και θα διασκεδάζει με τον κόσμο που του μιλάει. Επίσης θα γελάς κι εσύ με τα άλλα μωρά που θα το χαιρετούν καθώς σας προσπερνούν.

-  Όταν το μωρό είναι νεογέννητο απόφυγε τα πλακόστρωτα και λοιπά κακοτράχαλα εδάφη. Ο αυχένας του είναι ευαίσθητος και μπορεί να τραυματιστεί από τους κραδασμούς. Σε αυτή τη φάση είναι καλύτερα να έχεις ένα κάθισμα τύπου πορτ-μπεμπέ για να ξαπλώνει πάνω στο ειδικό στρωματάκι και να μπορεί να κοιμηθεί όταν θέλει.

- Το καρότσι χρειάζεται οπωσδήποτε το ειδικό αντιανεμικό αδιάβροχο κάλυμμα. Μην σκεφτείς «σε τι χρειάζεται; Όταν θα βρέχει δεν θα βγαίνω βόλτα με το μωρό!» γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε και πού θα σε πετύχει μια μπόρα ή ένας δυνατός αέρας με σκόνη ή ακόμα και σκόνη από δημόσια έργα από την οποία θα θελήσεις να προφυλάξεις το μωρό σου.

- Το αντιανεμικό όπως και η κουνουπιέρα είναι απαραίτητα ιδιαίτερα την άνοιξη και το καλοκαίρι στα νησιά και στην εξοχή.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας