Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-05-31 13:57:04 +0300 Οι 5 θέσεις του θηλασμού

Οι 5 θέσεις του θηλασμού

Οι 5 θέσεις του θηλασμού 470 900
Εσάς ποια σας βολεύει;

Αν και ο θηλασμός εντάσσεται στην καθημερινή ρουτίνα μίας νέας μαμάς, οι στιγμές αυτές είναι μοναδικές!  Το πρώτο διάστημα είναι λογικό όλα να μας φαίνονται άγνωστα και δύσκολα, στην πορεία όμως γίνονται ευκολότερα.

Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να βρούμε τη στάση που βολεύει τόσο εμάς όσο και το μώρό μας. 

Ποιες είναι οι διάφορες στάσεις σώματος που μπορούμε να υιοθετήσουμε όσο θηλάζουμε το μωρό μας; 

1. Η κλασική αγκαλιά
Μία από τις πιο κλασικές στάσεις που βολεύει πολλές νέες μαμάδες. Καθόμαστε σε μία καρέκλα ή πολυθρόνα με το μωρό μας στην αγκαλιά μας. Το κεφαλάκι του ακουμπάει στην εσωτερική πλευρά του αγκώνα μας και βάζουμε το χέρι μας κάτω από την πλάτη του,  έτσι ώστε να στηρίζει το λαιμό και τη σπονδυλική του στήλη.

Εάν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τραπεζάκι του σαλονιού για να βάλετε πάνω το πόδια σας. Με αυτόν τον τρόπο δε θα χρειάζεται να σκύβετε ελαφρώς για να βοηθήσετε το μωρό σας. 

2. Σταυρώτα
Μία παραλλαγή της παραπάνω στάσης, που αποδεικνύεται εξίσου βολική.  Καθόμαστε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, αλλά αντί να κρατάμε το μωρό μας με το χέρι της πλευράς που θηλάζουμε, χρησιμοποιούμε το αντίθετο. Για παράδειγμα αν θηλάζουμε το μωρό μας από το αριστερό στήθος, χρησιμοποιούμε το δεξί μας χέρι για να το κρατήσουμε.

Η στάση αυτή είναι ιδανική για τα μικρόσωμα μωρά καθώς με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να κρατάμε το κεφαλάκι του πιο σταθερά. 

3. Αγκαλιά ... αντικριστά
Μία εναλλακτική στάση είναι αντί να κρατάμε το μωρό μας κατά μήκος της αγκαλιά μας, να το κρατάμε κάθετα σε αυτήν, όπως στην παρακάτω φωτογραφία.

Με το χέρι της πλευράς από όπου θηλάζουμε, στηρίζουμε το κεφαλάκι και τη σπονδυλική στήλη του μωρού μας. 

4. Μπρούμυτα...
Μία ακόμα βολική στάση για τον βραδινό θηλασμό. Βάζουμε το μωρό μας ανάσκελα στο κρεβάτι μας και ξαπλώνουμε δίπλα του. Στηριζόμαστε στον ένα μας αγκώνα και σκύβουμε ελαφρά από πάνω του έτσι ώστε η θηλή μας να είναι περίπου στο ύψος του στόματός του. Αφήνουμε το μωρό μας να βρει το ακριβές σημείο που το βολεύει.

Η στάση αυτή είναι ιδανική εάν δεν έχουμε γρήγορη ροή την ώρα του θηλασμού. Η βαρύτητα σε αυτήν την περίπτωση θα βοηθήσει την όλη διαδικασία! 

5 ... και ανάσκελα
Βολική όμως είναι και η παραπάνω στάση αλλά ... αντίστοφα. Ξαπλώνουμε ανάσκελα και βάζουμε το μωρό μας μπρούμυτα πάνω μας. Το αφήνουμε να βρει μόνο του τη θηλή μας και την στάση που το βολέυει. 

Πηγή: motherandbaby.com

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας