Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-04-15 14:19:33 +0300 Η Μεγάλη Βρετανία και η Ιταλία παρουσίασαν αύξηση στις αιτήσεις διαζυγίων με ποσοστά 41% και 30% αντίστοιχα. Ο ιός των διαζυγίων

Ο ιός των διαζυγίων

Ο ιός των διαζυγίων 470 900
H Γραμμή «115 25» της Ένωσης «Μαζί για το παιδί» αναφέρει ότι οι κλήσεις που σχετίζονταν με θέματα διαζυγίου αυξήθηκαν σε ποσοστό 100% σε σχέση με τις κλήσεις της ίδια περιόδου, προηγούμενων ετών.

Ο κορονοϊός έφερε στην επιφάνεια πολλά προβλήματα και ένα από αυτά ήταν η επικοινωνία μέσα στην οικογένεια. H καραντίνα και το κλείσιμο μέσα στα σπίτια είχε σαν αποτέλεσμα, την αύξηση των διαζυγίων.  Η Κίνα αναφέρεται πως παρουσίασε αύξηση στα διαζύγια τον περασμένο Μάρτιο όπου η πανδημία είχε φτάσει για τα καλά στην Ευρώπη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν παρουσίασαν πολύ διαφορετική εικόνα, καθώς η αύξηση στις αιτήσεις διαζυγίων έφτασε στο 34%. Ταυτόχρονα και άλλες χώρες της Δύσης, όπως η Μεγάλη Βρετανία και η Ιταλία παρουσίασαν αύξηση στις αιτήσεις διαζυγίων με ποσοστά 41% και 30% αντίστοιχα. 

 

Ποια είναι όμως η εικόνα της Ελλάδας; H Γραμμή «115 25» της Ένωσης «Μαζί για το παιδί» αναφέρει ότι οι κλήσεις που σχετίζονταν με θέματα διαζυγίου αυξήθηκαν σε ποσοστό 100% σε σχέση με τις κλήσεις της ίδια περιόδου, προηγούμενων ετών. Οι κλήσεις αυτές απασχόλησαν το 25% των συνολικών κλήσεων συμβουλευτικής. 
 

Η Κυρία Νάγια Σουρβίνου, ψυχολόγος και μέλος της επιστημονικής ομάδας της γραμμής 115-25, υπογράμμισε ότι πολλοί γονείς χρειάστηκαν συμβουλές σχετικά με πότε και πως να μοιραστούν την απόφαση με τα παιδιά τους, καθώς και αν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή δεδομένου ότι δεν μπορούσαν να φύγουν από το σπίτι. Ταυτόχρονα η Κυρία Σουρβίνου τονίζει ότι δεν μπορούμε να κατηγορούμε την καραντίνα για τα διαζύγια. Τα θέματα προϋπήρχαν και απλά εντάθηκαν.

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας