Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-08-10 11:29:38 +0300 Νέοι γονείς: Καταφέραμε να ξαναβρούμε τη σεξουαλική μας ζωή

Νέοι γονείς: Καταφέραμε να ξαναβρούμε τη σεξουαλική μας ζωή

Νέοι γονείς: Καταφέραμε να ξαναβρούμε τη σεξουαλική μας ζωή 470 900
Μίλησαν για την σεξουαλική επαφή πριν από την εγκυμοσύνη, μίλησαν για τις στιγμές που ζήλεψαν άλλα ζευγάρια.

 

Μία από τις μεγαλύτερες αγωνίες των νέων γονιών είναι η σεξουαλική επαφή μετά τον τοκετό. Υπάρχει μεγάλος φόβος ότι δεν θα είναι όπως πριν, ότι μπορεί να μην μπορέσουν να ευχαριστηθούν ξανά και ότι δεν θα βρίσκει ο ένας ή ο άλλο ελκυστικό και όμορφο. 

 

 

Τα περισσότερα ζευγάρια, όταν εν τέλει τολμήσουν να ολοκληρώσουν ξανά μετά τον τοκετό, θεωρούν πως ένα μεγάλο κομμάτι της σχέσης τους επανήλθε. Έτσι φαίνεται σαν να γιορτάζουν την επιστροφή της σεξουαλικής τους ζωής και μπορεί να νιώσουν την ανάγκη να το μοιραστούν και με τους αγαπημένους τους φίλους ή και με άλλους γονείς. 

 

Έτσι λοιπόν έγινε και με ένα ζευγάρι από το Περθ της Αυστραλίας. Η Heidi Anderson και ο σύντροφός της James Griffiths όταν έγιναν για πρώτη φορά γονείς, θέλησαν να μοιραστούν την εμπειρία τους με τους υπόλοιπους γονείς. Μίλησαν για την σεξουαλική επαφή πριν από την εγκυμοσύνη, μίλησαν για τις στιγμές που ζήλεψαν άλλα ζευγάρια που είχαν επαφές πολύ πιο εύκολα και χωρίς δεύτερες σκέψεις, έκαναν χιούμορ για το πόσο συζήτησαν με τους φίλους τους για αυτό το θέμα ( και οι δύο) και τέλος γιόρτασαν την επιστροφή τους στη μεταξύ τους σχέση. 

 

 

Τι κρατήσαμε από το podcast τους; 

  1. Το χιούμορ και η ειλικρίνεια στην επικοινωνία τους, φαίνεται να τους έχει βοηθήσει να μιλήσουν και για πράγματα που παλαιότερα θεωρούσαμε ταμπού. 
  2. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Κάθε ζευγάρι έχει άλλους χρόνους και άλλες ανάγκες. 
  3. Συνήθως ό,τι νιώθει και φοβάται το ένα μέλος του ζευγαριού, το αισθάνεται και το άλλο μέλος.

 

Για να ακούσετε και εσείς την συζήτηση του ζευγαριού, ακολουθήστε τον σύνδεσμο. 

 


source: Heidi Anderson

Σχόλια

Neutral avatar

Οι υποστηρικτές μας