Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-05-17 12:32:43 +0300 Πώς είναι η ζωή μέσα στη μήτρα; Δέκα πράγματα που δεν γνωρίζαμε! 10 απίθανα πράγματα που κάνουν τα μωρά στη μήτρα

10 απίθανα πράγματα που κάνουν τα μωρά στη μήτρα

10 απίθανα πράγματα που κάνουν τα μωρά στη μήτρα 470 900
Πώς είναι η ζωή μέσα στη μήτρα; Δέκα πράγματα που δεν γνωρίζαμε!

Από τη στιγμή της σύλληψης μέχρι τη στιγμή που θα έρθει στον κόσμο, το μωρό μας μεγαλώνει μέσα μας μέρα με τη μέρα και μετατρέπεται από μία κουκιδίτσα σε ένα μικροσκοπικό ανθρωπάκι! Πώς είναι όμως η ζωή στη μήτρα; Δέκα πράγματα που οι περισσότεροι αγνοούσαμε!

Τα μωρά στη μήτρα...

...αισθάνονται πόνο
Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότερες έρευνες επιβεβαιώνουν ότι τα μωρά αισθάνονται πόνο ήδη από την 8η εβδομάδα κύησης.

...ονειρεύονται
Και όμως! Το μωρό μας μπορεί να μην έχει δει ακόμα τον έξω κόσμο, αλλά ονειρεύεται και αυτό το αποδεικνύει η αστραπιαία κίνηση των ματιών του.

...σκέφτονται 
Ο εγκέφαλος του μωρού αναπτύσσεται ήδη από τις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης!

... χασμουριούνται
Μετά από μία κουραστική νύχτα που το μωρό μας έχει μείνει άυπνο και κάνει τούμπες στην κοιλιά μας, δεν είναι καθόλου απίθανο να χασμουρηθεί!

... έχουν ευαισθησία στο φως
Έρευνες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια επιβεβαιώνουν ότι το φως διαπερνάει τη μήτρα με αποτέλεσμα το έμβρυο να το αντιλαμβάνεται.

... αντιδρούν στο γέλιο
Κάθε φορά που εμείς γελάμε, το έμβρυο... χοροπηδάει!

...μυρίζουν
Τα μωρά στη μήτρα έχουν πολύ καλή όσφρηση. Καταλαβαίνουν τις άσχημες μυρωδιές όπως το τσιγάρο, αλλά και τις όμορφες όπως τις μυρωδιές φαγητών.

...αναπνέουν
Αν και τα έμβρυα προσλαμβάνουν το οξυγόνο που χρειάζονται μέσω του ομφάλιου λώρου, οι πνεύμονές τους μιμούνται την κίνηση των πνευμόνων μας. 

... ξενυχτάνε
Υπαρχουν κάποιες θεωρίες που θέλουν τα μωρά στη μήτρα να είναι νυκτόβια! Μετά τον τοκετό, αντιλαμβάνονται σταδιακά τις διαφορές μέρας και νύχτας. 

Πηγή: pregnancyvideo.net

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας