Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-04-11 12:41:56 +0300 Απέλυσαν διευθύντρια σχολείου επειδή δίδαξε τον "Δαβίδ" του Μιχαήλ 'Αγγελου!

Απέλυσαν διευθύντρια σχολείου επειδή δίδαξε τον "Δαβίδ" του Μιχαήλ 'Αγγελου!

Απέλυσαν διευθύντρια σχολείου επειδή δίδαξε τον "Δαβίδ" του Μιχαήλ 'Αγγελου! 470 900
Οι περισσότερες σχολικές εκδρομές στην Ελλάδα περιλαμβάνουν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, όπου υπάρχουν αγάλματα σπουδαίων αρχαίων γλυπτών.

Το διάσημο άγαλμα έκτασης 5.17 μέτρων που απεικονίζει γυμνό τον Δαυίδ, τη βιβλική φιγούρα που σκοτώνει τον γίγαντα Γολιάθ, στάθηκε η αφορμή για να απολυθεί η διευθύντρια από σχολείο στην Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών. 

 

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ένας γονιός που το παιδί του φοιτούσε στην έκτη τάξη, διαμαρτυρήθηκε αναφέροντας πως το παιδί του εκτέθηκε σε πορνογραφικό υλικό. Την ίδια στιγμή, άλλοι δύο γονείς είπαν πως ήθελαν να έχουν ενημερωθεί για το υλικό που θα διδάσκονταν τα παιδιά τους, ώστε να γνωρίζουν αν θα το επιτρέψουν. 


 

Το μάθημα ιστορίας της τέχνης, που παραδόθηκε σε παιδιά 11 και 12 ετών, περιελάμβανε επίσης αναφορές στον πίνακα «Δημιουργία του Αδάμ» του Μιχαήλ Άγγελου και στη «Γέννηση της Αφροδίτης» του Μποτιτσέλι.

 

Η διευθύντρια Χόουπ Καράσκιλα του Tallahassee Classical School, που είχε αναλάβει τη θέση πριν από λιγότερο από έναν χρόνο, είπε ότι παραιτήθηκε αφού της δόθηκε τελεσίγραφο από το σχολικό συμβούλιο να παραιτηθεί ή να απολυθεί. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, το σχολικό συμβούλιο δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες, όμως η διευθύντρια δεν πιστεύει πως συνδέεται με οτιδήποτε άλλο πέρα από το περιστατικό με το άγαλμα μιας και δεν είχε συμβεί άλλη αναταραχή στο σχολείο. 

 

Σε μια συνέντευξη στην αμερικανική εφημερίδα Slate, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του σχολείου, Μπάρνι Μπίσοπ, είπε ότι ο περσινός διευθυντής έστειλε μια ειδοποίηση στους γονείς προειδοποιώντας τους ότι οι μαθητές θα πήγαιναν να δουν τον Ντέιβιντ του Μιχαήλ Άγγελου – αλλά αυτό δεν έγινε φέτος . Το χαρακτήρισε «κατάφωρο λάθος» και είπε ότι «οι γονείς έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν όποτε το παιδί τους διδάσκεται ένα αμφιλεγόμενο θέμα και εικόνα».

 

Σε συνέχεια του συμβάντος, ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον Ντεσάντις, προχώρησε στην επέκταση ενός νόμου που απαγορεύει στα δημόσια σχολεία να διδάσκουν σεξουαλική αγωγή και ταυτότητα φύλου. Οι εκπαιδευτικοί που παραβιάζουν το νόμο αντιμετωπίζουν αναστολή ή απώλεια της άδειας διδασκαλίας τους.

 

Μεγάλος διάλογος ξεκίνησε με αφορμή αυτό το αμφιλεγόμενο θέμα, μιας και εμείς στην Ελλάδα είμαστε πλήρως εξοικειωμένοι με την όψη των γυμνών αγαλμάτων, που αποτελούν μέρος της κληρονομιάς μας. Οι περισσότερες σχολικές εκδρομές περιλαμβάνουν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, όπου υπάρχουν αγάλματα σπουδαίων αρχαίων γλυπτών. 


source: www.naftemporiki.gr/ 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας