Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-05-23 15:47:20 +0300 Συμβουλές για ένα ήσυχο και άνετο ύπνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μας. Ύπνος στην εγκυμοσύνη

Ύπνος στην εγκυμοσύνη

Ύπνος στην εγκυμοσύνη 470 900
Συμβουλές για ένα ήσυχο και άνετο ύπνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μας.

O καλός ύπνος το βράδυ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι σημαντικός τόσο για τη δική σας υγεία όσο και την υγεία του μωρού μας.

Ας δούμε πως μπορούμε να διασφαλίσουμε ένα καλό ύπνο κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Νιώθεις άνετα; 
Για να μπορέσουμε να κοιμηθούμε καλά θα πρέπει το περιβάλλον του κρεβατιού μας να είναι το ιδανικό. Έτσι λοιπόν, πρέπει να έχουμε ένα σταθερό στρώμα, άνετα μαξιλάρια και καθώς η εγκυμοσύνη μας προχωρά, μπορούμε να προμηθευτούμε το ειδικό μαξιλάρι ύπνου εγκυμοσύνης. Επίσης, δεν πρέπει να έχουμε ούτε πολλά σκεπάσματα αλλά ούτε και λίγα. Θα πρέπει να έχουμε τόσα ώστε ούτε να ζεσταινόμαστε ούτε να κρυώνουμε. Επειδή οι ορμόνες δεν κοιμούνται και η θερμοκρασία του σώματός μας θα αλλάζει συνεχώς, θα πρέπει να υπάρχει εντός του υπνοδωματίου μας ανεμιστήρας ή κλιματιστικό. 

Μην ξεχάσω ... 
Προσπαθούμε να περιορίσουμε τα βαριά γεύματα και τα πολλά υγρά πριν πάμε για ύπνο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι καουρές αλλά και θα αποφύγουμε να σηκωθούμε πολλές φορές τη νύχτα για να ουρήσουμε. Είναι χρήσιμο, να υπάρχει στο δωμάτιό μας ένα μικρό φωτάκι και να μην κλείσουμε όλα τα φώτα. Είναι πιθανόν, μέσα στη νύχτα να χρειαστεί να σηκωθούμε. Για το λόγο αυτό, δεν θα θέλαμε να ξυπνήσουμε μέσα στο σκοτάδι και να μην βλέπουμε ... μπροστά μας! 

Λίγο πριν ξαπλώσουμε.
Πριν ξαπλώσουμε, καλό θα ήταν να κάνουμε ένα χαλαρωτικό μπάνιο. Το χλιαρό μπάνιο θα μας βοηθήσει να κάνουμε ένα ήσυχο ύπνο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Από τη στιγμή που θα ξαπλώσουμε στο κρεβάτι θα πρέπει όσο το δυνατόν να αφαιρέσουμε από το μυαλό μας σκέψεις που μας αγχώνουν. Ένα χαλαρωτικό διήγημα ή λίγη χαμηλή μουσική, θα μας νανουρίσουν εύκολα και θα κάνουν τα όνειρά μας ... μοναδικά

 

Πηγή: pregnancyvideo

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας