Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-10-04 13:04:36 +0300 Μια illustrator “γεμίζει” τις πριγκίπισσες της Disney

Μια illustrator “γεμίζει” τις πριγκίπισσες της Disney

Μια illustrator “γεμίζει” τις πριγκίπισσες της Disney 470 900
Οι πριγκίπισσες της Disney, όπως θα έπρεπε να είναι. Ανθρώπινες.

H νεαρή illustrator φοιτά στη Σχολή καλών τεχνών στο Μιλγουόκι, στην περιοχή  Γουινσκόνσιν της Αμερικής. Η ίδια πιστεύει πως έχει στο αίμα της την αγάπη για το σχέδιο μιας και έρχεται από μια οικογένεια σκιτσογράφων. Η 24χρονη Wyethe Smallish θυμάται όταν ήταν παιδί να βλέπει όλα εκείνα τα κινούμε σχέδια που καμία σχέση δεν είχαν με τα πραγματικά γυναικεία σώματα που έβλεπε στο περιβάλλον της.  Ψεύτικα πρότυπα ομορφιάς, υπερβολικά αδύνατα σώματα, μέσες και μπράτσα εξωπραγματικά.

 

Η ίδια επέλεξε να “πειράξει” τα αυθεντικά σχέδια της Disney, κάνοντας επίτηδες πολύ μικρές αλλαγές για να δείξει πόσο πολύ αυτές οι μικροσκοπικές αλλαγές επηρεάζουν τα νεαρά κορίτσι που τα βλέπουν. Εξωπραγματικές απαιτήσεις από τα σώματά τους, απογοήτευση που δεν μοιάζουν στις αγαπημένες τους ηρωίδες και αδυναμία να σκεφτούν πως “αξίζουν” αν δεν είναι σαν τα πρότυπά τους. 

 

Όπως η ίδια υποστηρίζει, οι μικρές αλλαγές που κάνει στα σώματα των χαρακτήρων βοηθούν τις γυναίκες να αντιληφθούν το πώς η κοινωνία έχει πλάσει τη δική της ιδέα για το πώς “θα έπρεπε” να είναι τα γυναικεία σώματα.

 

 

Συγχαρητήρια στην Wyethe Smallish. Ελπίζουμε οι εικόνες που δημιούργησε να φτάσουν στα γραφεία της Disney

 

source: Buzzfeed

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας