Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-05-11 14:45:36 +0300 Η καμπάνια #DetoxYourFeed της Dove ένα κάλεσμα σε γονείς κατά της τοξικότητας στο διαδίκτυο

Η καμπάνια #DetoxYourFeed της Dove ένα κάλεσμα σε γονείς κατά της τοξικότητας στο διαδίκτυο

Η καμπάνια #DetoxYourFeed της Dove ένα κάλεσμα σε γονείς κατά της τοξικότητας στο διαδίκτυο 470 900
1 στα 2 κορίτσια δηλώνουν ότι οι τοξικές συμβουλές ομορφιάς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βλάπτουν την αυτοεκτίμηση τους.

Η εποχή των Social Media φέρνει εμάς, τους γονείς του σήμερα, αντιμέτωπους με μία δύσκολη "εικονική" πραγματικότητα.
Μία από αυτές είναι ότι 1 στα 2 κορίτσια δηλώνουν ότι οι τοξικές συμβουλές ομορφιάς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βλάπτουν την αυτοεκτίμηση τους, σύμφωνα με την έρευνα της Dove, μίας εταιρείας που εδώ και χρόνια δραστηριοποιείται στο ζήτημα των υγειών προτύπων ομορφιάς και της ενδυνάμωσης των νέων κοριτσιών και γυναικών. 

Φέτος, με την καμπάνια #DetoxYourFeed και το Self Esteem Project προσπαθεί να βοηθήσει τους έφηβους να μην ακολουθούν στα Social Media πρόσωπα που τους κάνουν να αισθάνονται άσχημα για τον εαυτό τους, ενώ στοχεύει στην ανάπτυξη του αισθήματος της αυτοπεποίθησης και της αγάπης για το σώμα μας όπως ακριβώς είναι. 

Δείτε το βίντεο του Detox Your Feed 

 

H Aμερικάνικη καμπάνια της Dove μας διηγείται της ιστορία της Μary

Αυτή τη φορά μέσα από την ιστορία της Μαίρης με τίτλο "The Cost of Beauty" (Το Κόστος της Ομορφιάς), η Dove US επιλέγει να αναδείξει την τοξικότητα των Social Media και το σκληρό αποτύπωμα που αφήνουν στην ψυχική υγεία των έφηβων κοριτσιών.

Το βίντεο ξεκινά με την Μαίρη σε πολύ νεαρή ηλικία να παίζει και να γιορτάζει τα γενέθλιά της με τους αγαπημένους της. Όταν πλέον τα χρόνια περνούν, οι γονείς της αποφασίζουν να της κάνουν δώρο ένα κινητό τηλέφωνο. Η σχέση με το κινητό εξελίσσεται και σταδιακά φαίνεται πως η Μαίρη δυσκολεύεται να το αποχωριστεί, καθώς περνά μεγάλο μέρος της ημέρα της στα Social Media. 

Η ίδια παρατηρώντας την εικόνα των περισσότερων ανθρώπων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης προσπαθεί να τη μιμηθεί, αλλάζοντας τις καθημερινές της συνήθειες.
 

Η ιστορία της Μαίρης καταλήγει με την εισαγωγή της σε ειδική κλινική για άτομα με διατροφικές διαταραχές. 

Δείτε το βίντεο εδώ: 

Σήμερα πλέον η Μαίρη νικήτρια με την μητέρα της χρησιμοποιούν το βήμα που τους δίνει η Dove και μιλούν για τους κινδύνους που κρύβουν τα Social Media. 

Η Dove προσφέρει στήριξη στους σύγχρονους γονείς

Στο website Τhe Dove Self Esteem Project μπορείτε να βρείτε πλούσιο υλικό για να μπορέσετε να στηρίξετε το παιδί σας ώστε να χτίσει μία σωστή εικόνα για τον εαυτό του. 

Αυτό το Σαββατοκύριακο μία μοναδική εμπειρία detox από τα social media

Στα πλαίσια αυτής της δράσης πραγματοποιείται στην Αθήνα μια ακόμα ενέργεια από την Dove, το “Toxic Advice Escape Room by Dove”. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο δωμάτιο απόδρασης από το Dove που σκοπό έχει να βοηθήσει γονείς και παιδιά να διώξουν την τοξικότητα από τα Social Media τους. 

Το Escape Room θα είναι ανοιχτό και ελεύθερο στο ευρύ κοινό και σας στέλνουμε τις πληροφορίες σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει και θα θέλατε να ζήσετε την εμπειρία μόνοι σας ή με τα παιδιά σας. Σημειώνουμε ότι διαρκεί περίπου 10-15 λεπτά και θα το βρείτε: 

Σάββατο 13/05 στο Golden Hall 11.00-19.00

Κυριακή 14/05 στη Μαρίνα του Φλοίσβου 12.00-20.00

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας