Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-07-26 12:55:57 +0300 Αυτές είναι οι 5 φράσεις που κάθε γονιός λέει στην παραλία! Οι φράσεις της παραλίας!

Οι φράσεις της παραλίας!

Οι φράσεις της παραλίας! 470 900
Αυτές είναι οι 5 φράσεις που κάθε γονιός λέει στην παραλία!

Εδώ και μήνες περιμέναμε τις καλοκαιρινές διακοπές πώς και πώς! Ήλιος, λίγες μέρες χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς και θάλασσα, δημιουργούν το τέλειο σκηνικό για τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Στην πραγματικότητα όμως, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Τις λίγες ώρες στην παραλία, μόνο ξέγνοιαστες δεν είμαστε. Ο ήλιος απειλεί επικίνδυνα το παιδί μας, η θάλασσα και η άμμος μυστηριωδώς κολλάει σε όλο μας το σώμα! Αυτές τις ώρες, υπάρχουν κάποιες φράσεις που κάθε γονιός λέει ουκ ολίγες φορές στο παιδί του!   Δείτε τις και θα καταλάβετε!

«Μην πετάς άλλη άμμο!»

Τα παιδιά λατρεύουν την άμμο! Μπορούν να φτιάχνουν πυργάκια και να σκάβουν, ώρες ολόκληρες . Βέβαια όταν παίζουν, δεν αντιλαμβάνονται τον κόσμο που υπάρχει γύρω τους και  τις περισσότερες φορές προκαλούν ένα μικρό ... πανικό! Εμείς φυσικά κάθε τρεις και λίγο του λέμε να μην πετάει άλλη άμμο, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα

«Πω, πω τι ωραίο κάστρο!»

Το μικρό μας καλλιτεχνεί στην άμμο κι εμείς φυσικά κάνουμε ότι μπορούμε, για να του δείξουμε τον ενθουσιασμό μας. Κάθε φορά μπορεί να φτιάχνει το ίδιο πυργάκι, πάντα όμως μας φαίνεται τόσο όμορφο!

«Μην απομακρύνεσαι!»

Πιθανότατα είναι η φράση που λέμε πιο συχνά σ’ αυτήν την περίπτωση! Η αλήθεια είναι ότι στην παραλία καραδοκούν πολλοί κίνδυνοι και πρέπει να έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα. Το παιδί μας κατά πάσα πιθανότητα θα θέλει να εξερευνήσει τα πάντα γύρω του κι εμείς ή θα τρέχουμε ξωπίσω του ή θα φωνάζουμε συνεχώς να είναι δίπλα μας.

«Έλα στη σκιά!»

Μπορεί ο ήλιος να καίει πάνω από το κεφάλι του αλλά το παιχνίδι στην αμμουδιά το έχει απορροφήσει τόσο πολύ που δεν αντιλαμβάνεται τη ζέστη που κάνει και ότι τα μαγουλάκια του είναι αναψοκοκκινισμένα. Το αποτέλεσμα; Κάθε τρεις και λίγο λεμε στο μικρό μας να έρθει στη σκιά!

«Ώρα να φύγουμε»

Μία φορά δεν είναι ποτέ αρκετή. Το παιδί μας δε θέλει με τίποτα να φύγουμε από την παραλία και κάθε φορά που του το λέμε, κάνει σαν να μη μας ακούει. Με τη δέκατη λοιπόν φορά και αφού έχει περάσει σίγουρα μισάωρο, φτάνει η ώρα να αποχωρήσουμε!

Παρά την κούραση όμως, δε θα αλλάζαμε με τίποτα αυτές τις στιγμές και η τρυφερότητα που νιώθουμε, όταν βλέπουμε τη χαρά και την ικανοποίηση στο πρόσωπο του μικρού μας, μετά από τόσες ώρες παιχνιδιού, είναι αναντικατάστατη.

Πηγή: babble.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας