Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-07-07 17:28:57 +0300 Καθημερινά πρέπει να αποτελούμε έμπνευση για τα παιδιά μας. Εμπνέουμε τα παιδιά μας

Εμπνέουμε τα παιδιά μας

Εμπνέουμε τα παιδιά μας 470 900
Καθημερινά πρέπει να αποτελούμε έμπνευση για τα παιδιά μας.

Οι γονείς αποτελούν τη μεγαλύτερη έμπνευση για τα παιδιά τους. Πρόκειται για το μοντέλο που ένα παιδί θα μιμηθεί και θα ακολουθήσει τα βήματα  και τα παραδείγματα του. Ο γονιός είναι αυτός που διδάσκει στο παιδί  του  το καλό και το κακό, αλλά και τα «πρέπει»  και τα  «μη» της  ζωής.

Οι βασικές αξίες και τα βασικά μαθήματα διδάσκονται καθημερινά από τους γονείς κι αυτός είναι άλλωστε ο σκοπός τους. Το μυαλό του παιδιού μπορεί να ρουφήξει σα σφουγγάρι κάθε πληροφορία που του δίνουμε. Από την άλλη τα παιδιά είναι σαν τον πηλό, τόσο εύκολα μπορούν να πλαστούν και να τα μορφοποιήσουμε! Για το λόγο αυτό, καθημερινά πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως αφενός μεν αποτελούμε παράδειγμα για τα παιδιά μας, αφετέρου κάθε μέρα πρέπει να τους μαθαίνουμε και μια νέα αξία της ζωής, αλλά και να γινόμαστε έμπνευση για αυτά, γιατί ο σωστός γονιός είναι ο γονιός που εμπνέει τα παιδιά του.

Χρειάζεται μεγάλη υπομονή από μεριάς μας για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Ένα παιδί δεν μπορεί να μάθει με την πρώτη, θα χρειαστεί να  το επαναλάβουμε τουλάχιστον δύο με τρεις φορές, μέχρι να καταλάβει κι αυτό τι ακριβώς θέλουμε να του πούμε. Επίσης για να μάθει κάτι ένα παιδί, θα πρέπει να του το επαναλαμβάνουμε καθημερινά. Ποιες είναι αυτές οι αξίες που πρέπει να υπενθυμίζουμε καθημερινά στο παιδί μας προκειμένου να μάθει να τις έχει ως σύντροφο για την υπόλοιπη ζωή του.

Μην το βάζεις κάτω:  Η ζωή αποτελεί ένα αγώνα δρόμου, μια μάχη που ο καθένας από εμάς θα πρέπει να κερδίσει. Η ζωή εκεί έξω, είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστική και νικητής βγαίνει μόνο αυτός που δεν το βάζει κάτω. Αυτό είναι κάτι που τα παιδιά πρέπει να μάθουν από την παιδική τους ηλικία. «Ποτέ δεν το βάζουμε κάτω». Για να φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο βέβαια, θα πρέπει το παιδί να έχει ήδη μάθει τι πάει να πει υπομονή και σκληρή δουλειά. Επειδή θα πρέπει να μάθουν πως είναι σημαντικό να κερδίζεις τις μάχες της ζωής, αλλά και πως η κάθε νίκη έρχεται μετά από σκληρό αγώνα, μπορούμε να παίζουμε με τα παιδιά παιχνίδια που εξυπηρετούν αυτό το σκοπό για παράδειγμα, φτιάχνουμε παζλ.

Εμπιστοσύνη. Η εμπιστοσύνη στο παιδί μας είναι ένα από τα βασικά συστατικά ενός ισχυρού δεσμού γονιού και παιδιού. Αν ένας γονιός δείχνει αμφιβολία στο παιδί και στις δυνατότητες του, τότε τα παιδιά θα παραιτηθούν από κάθε τι που κάνουν και θ’ αρχίσουν κι αυτά με τη σειρά τους  να αμφιβάλλουν για τις δυνατότητές τους. Αν όμως δείχνουμε στα παιδιά εμπιστοσύνη, τότε ως  δια μαγείας οι προσπάθειες που κάνουν είναι και διπλάσιες και πιο στοχευόμενες. Μέσω της εμπιστοσύνης που δείχνουμε τα παιδιά μας, τους στέλνουμε μια θετική ενέργεια που τα θα συντροφεύει για πάντα.

Επιλογή. Κάθε γονιός θα πρέπει να βοηθήσει το παιδί του να είναι ανεξάρτητο και να αναπτύξει την αυτοπεποίθησή του. Τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν από μικρά πως θα πρέπει να λάβουν τις δικές τους ευθύνες και να είναι κύριοι αυτών. Ως  γονείς  οφείλουμε να συμβουλεύσουμε τα παιδιά μας και να τους επιστήσουμε  την προσοχή. Από εκεί και πέρα όμως, η επιλογή είναι καθαρά δική τους όπως επίσης και τα αποτελέσματα αυ

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας