Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-04-13 10:16:34 +0300 Τα βήματα για μια υγιεινή διατροφή σε μία οικογένεια 4 Βασικές συμβουλές για ισορροπημένη διατροφή!

4 Βασικές συμβουλές για ισορροπημένη διατροφή!

4 Βασικές συμβουλές για ισορροπημένη διατροφή! 470 900
Τα βήματα για μια υγιεινή διατροφή σε μία οικογένεια

Κάθε χρόνο η αρχή του νέου έτους μας βρίσκει να κάνουμε σχέδια, όνειρα αλλά και να βάζουμε στόχους για τους μήνες που ακολουθούν. Πόσες φορές υποσχεθήκαμε στον εαυτό μας ότι θα ξεκινούσαμε -επιτέλους- υγιεινή διατροφή, χωρίς όμως εν τέλει να τηρήσουμε την υπόσχεση αυτή;

Αυτή τη χρονιά, ο στόχος μας θα επιτευχθεί! Δείτε παρακάτω τέσσερις συμβουλές και ακολουθήστε τις. 

1. Περισσότερα φρούτα και λαχανικά.
Δώστε το καλό παράδειγμα και βάλτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σας και κατα συνέπεια στη διατροφή όλης της οικογένειας! Αρκετά παιδιά δυσκολεύονται να φάνε τα λαχανικά αλλά μπορούμε πάντα να "παίζουμε" με τους συνδυασμούς.

2. Λιγότερο κρέας.
Το κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεϊνες και σίδηρο, δεν πρέπει όμως να το παρακάνουμε. Αντικαταστήστε δύο φορές την εβδομάδα το κρέας με ψάρι και όσπρια και θα δείτε σίγουρα διαφορά.

3. "Ναι" στα προϊόντα ολικής άλεσης .
Το ψωμί, τα δημητριακά και τα ζυμαρικά ολικής άλεσης είναι πιο ωφέλιμα για τον οργανισμό μας. Βάλτε τα προϊόντα ολικής άλεσης στην καθημερινή σας διατροφή, όσο ακόμα τα παιδιά σας είναι μικρά!

4. Προσοχή στο σούπερ-μάρκετ
Στο σούπερ-μάρκετ, ιδιαίτερα όταν έχουμε μαζί μας τα παιδιά, οι πειρασμοί είναι πολλοί. Αποφύγετε τους διαδρόμους με τα γεμάτα συντηρητικά προϊόντα και ψωνίστε μόνο αυτά που έχετε καταγεγραμμένα στη λίστα σας!

Πηγή: popsugar.com
 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας