Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-03-29 12:26:22 +0300 Γιατί λιώνουμε στη θέα ενός μωρού και θέλουμε να δαγκώσουμε τα πατουσάκια του; Γιατί λιώνουμε στη θέα ενός μωρού;

Γιατί λιώνουμε στη θέα ενός μωρού;

 Γιατί λιώνουμε στη θέα ενός μωρού; 470 900
Γιατί λιώνουμε στη θέα ενός μωρού και θέλουμε να δαγκώσουμε τα πατουσάκια του;

Υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα από το να κρατάς στην αγκαλιά σου ένα μωρό και να το χαζεύεις; Κανείς δε μπορεί να αντισταθεί σε αυτή τη γλυκιά φατσούλα με τα μεγάλα μάτια, τη μικροσκοπική μυτούλα και τα αφράτα μαγουλάκια! 

Τα συναισθήματα αυτά δεν είναι καθόλου τυχαία και έχουν άρρηκτη σχέση με τις διάφορες λειτουργίες του εγκεφάλου. Σύμφωνα με νέα έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Montreal, η επίδραση που έχει η μυρωδιά ενός μωρού στην μαμά, μοιάζει με την επίδραση που έχει ένα νόστιμο φαγητό σε κάποιον πεινασμένο! Η ανάγκη αυτή να αγκαλιάσουμε, να μυρίσουμε και να γεμίσουμε φιλιά το μωρό μας προκύπτει από το ισχυρό δέσιμο που νιώθουμε και είναι απόλυτα φυσιολογική.

Έρευνες που είχαν γίνει παλαιότερα είχαν μελετησει την επιρροή της μυρωδιάς των μωρών στους γύρω τους ιδιαίτερα στη μαμά.

"Η μυρωδιά ενός μωρού είναι κυριολεκτικά εθιστική. Η επίδραση της στον εγκέφαλο της μαμάς μοιάζει με την επίδραση των ναρκωτικών και του αλκοόλ σε κάποιον εξαρτημένο! "

Είναι πραγματικά φανταστικό πως τέτοια συναισθήματα συνειδητοποιούμε ότι είναι λειτουργίες του σώματος και του εγκεφάλου μας και έχει μεριμνήσει η ίδια η φύση για αυτά. Ποιος μπορεί άλλωστε να αντισταθεί σε αυτά τα μικροσκοπικά και απίστευτα γλυκά ανθρωπάκια; Μάλλον κανείς!

Πηγή: dailymail.co.uk

 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας