Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-04-27 13:13:21 +0300 Το να μάθεις να μοιράζεσαι με τα αδέλφια σου είναι καλό. Τι γίνεται όμως όταν μιλάμε για το ίδιο... δωμάτιο; Μαθαίνοντάς το να μοιράζεται το δωμάτιο με το αδελφάκι του

Μαθαίνοντάς το να μοιράζεται το δωμάτιο με το αδελφάκι του

Μαθαίνοντάς το να μοιράζεται το δωμάτιο με το αδελφάκι του 470 900
Το να μάθεις να μοιράζεσαι με τα αδέλφια σου είναι καλό. Τι γίνεται όμως όταν μιλάμε για το ίδιο... δωμάτιο;
Κάποιες φορές το να μοιράζονται τα παιδιά το ίδιο δωμάτιο είναι επιλογή των γονιών,  αλλά τις περισσότερες φορές πρόκειται για ανάγκη.

Προσπαθούμε όσο το δυνατόν να δημιουργήσουμε μικρούς προσωπικούς χώρους μέσα στο παιδικό δωμάτιο. Αν και πολλά παιδιά δεν έχουν πρόβλημα να μοιράζονται το δωμάτιο τους, εν τούτοις δεν τους είναι και τόσο εύκολο να μοιράζονται τα πράγματα τους. Πάρτε μεγάλα κουτιά, διαφορετικών χρωμάτων και ονοματήστε τα! Χωρίστε το χώρο νοητά, έτσι ώστε κάθε παιδί να έχει το χώρο του.

Οι συγκρούσεις θα είναι αναπόφευκτες, ειδικά όταν τα παιδιά μεγάλωνουν. Άλλωστε οι αδελφικοί καβγάδες είναι γνωστοί αιώνες τώρα. Όσο το δυνατόν,  προσπαθούμε να κρατήσουμε ισορροπίες και να μην παίρνουμε το μέρος του ενός ή του άλλου. Αδέλφια είναι θα τα βρουν.

Μην ξεχνάτε πως η συγκατοίκηση σημαίνει στη ουσία συνύπαρξη δύο ανθρώπων με διαφορετικό χαρακτήρα, ασχολίες και ενδιαφέροντα. Για το λόγο αυτό όταν ετοιμάσουμε το παιδικό δωμάτιο είναι κάτι που πρέπει να έχουμε υπόψιν μας. Μπορούμε να χωρίσουμε το δωμάτιο στα δύο με μια νοητή γραμμή, μια βιβλιοθήκη ή ένα παραβάν. Μπορούμε δε να παίξουμε με τα χρώματα στους τοίχους δίνοντας μια νοητή διαχωριστική γραμμή.
 
Καλό θα είναι να συζητήσουμε μαζί με τα δύο παιδία μας τι σημαίνει συγκατοίκηση, τους κανόνες και τον σεβασμό τους ενός για τον άλλο. Σε αυτό, αν τα παιδιά είναι νηπιακής ηλικίας, μπορούν μας βοηθήσουν παραμύθια με θέμα το μοίρασμα. Σε μεγαλύτερα παιδιά, η δημιουργία ενός παιχνιδιάρικου πίνακα με θέμα τους κανόνες του δωματίου θα δημιουργήσει χαρά και καλύτερη επικοινωνία. 
 
Είναι αλήθεια ότι το να μοιράζεσαι το δωμάτιο με τον/την αδελφή σου είναι δύσκολο, σε μαθαίνει όμως να είσαι πιο ανεκτικός και ευέλικτος στη ζωή. 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας