Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2024-05-15 12:38:15 +0300 Χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για την εξωσωματική γονιμοποίηση. Αυτα είναι τα 3 στάδια της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

Αυτα είναι τα 3 στάδια της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

Αυτα είναι τα 3 στάδια της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής 470 900
Χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Την ωοληψία/συλλογή σπέρματος, την καλλιέργεια που πραγματοποιείται στο εργαστήριο και την εμβρυομεταφορά. Ας δούμε αναλυτικά τι περιλαμβάνουν για να γνωρίζουμε τα βήματα που θα κάνουμε περνώντας το κατώφλι του εξειδικευμένου γιατρού.

Στάδιο πρώτο
Ωοληψία και συλλογή σπέρματος
Όταν μια γυναίκα αποφασίσει να κάνει εξωσωματική γονιμοποίηση αρχικά γίνεται η λεγόμενη ωοληψία, δηλαδή η συλλογή των ωαρίων σε ελεγχόμενο και αποστειρωμένο χώρο (στο χειρουργείο). Η διαδικασία είναι ανώδυνη, αφού χορηγείται αναισθησία (τοπικά) στην γυναίκα. Τα ωάρια που συλλέγονται τοποθετούνται σε ειδικό επωαστικό κλίβανο. Ταυτόχρονα γίνεται συλλογή σπέρματος (με τις υποδείξεις του γιατρού), το οποία θα περάσει από ειδική επεξεργασία σε ανδρολογικό εργαστήριο ώστε να συγκεντρωθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός σπερματοζωαρίων με καλή κινητικότητα.

Στάδιο δεύτερο
Στην επόμενη φάση γίνεται η καλλιέργεια στο εργαστήριο με δύο τρόπους:
-Κλασική εξωσωματική γονιμοποίηση: Στην περίπτωση αυτή, είναι απαραίτητος ένας συγκεκριμένος αριθμός σπερματοζωαρίων ανά ωάριο που θα προστεθεί στην καλλιέργεια των ωαρίων την ημέρα που θα γίνει η ωοληψία. Το σπερματοζωάριο διεισδύει στο ωάριο και γίνεται γονιμοποίηση. Οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται και κατόπιν γίνεται η εμβρυομεταφορά  
-Μικρογονιμοποίηση: σε αυτή την περίπτωση τα ωάρια, αφού γίνει η ωοληψία, περνούν από έλεγχο της ωριμότητάς τους. Μέσα από μια πολύ λεπτομερή διαδικασία γίνεται η ένωση ωαρίου και σπερματοζωαρίου και κατόπιν, τα γονιμοποιημένα ωάρια τοποθετούνται στον επωαστικό κλίβανο.

Άλλες μέθοδοι εξωσωματικής γονιμοποίησης
-Σε κάποιες περιπτώσεις εξωσωματικής γονιμοποίησης , με την προϋπόθεση όμως οι σάλπιγγες να είναι υγιείς, μετά την ωοληψία γίνεται ενδοσαλπιγγική τοποθέτηση γαμετών (των ωαρίων και των σπερματοζωαρίων) ή ενδοσαλπιγγική τοποθέτηση ζυγωτών μια μέρα μετά την ωοληψία.
-Επίσης, σε περιπτώσεις που ο άνδρας δεν έχει καθόλου σπερματοζωάρια, ακολουθείται η μέθοδος της αζωοσπερμίας. Η διαφορά εδώ είναι ότι τα σπερματοζωάρια λαμβάνονται από τον όρχη με γενική αναισθησία μέσω παρακέντησης. Στη συνέχεια, ακολουθείται η διαδικασία της μικρογονιμοποίησης.

Στάδιο τρίτο
Εμβρυομεταφορά

Ανεξάρτητα από τη μέθοδο εξωσωματικής γονιμοποίησης που έχει χρησιμοποιηθεί, η τρίτη φάση περιλαμβάνει την εμβρυομεταφορά, 2 -6 μέρες μετά την ωοληψία. Η εμβρυομεταφορά γίνεται χωρίς νάρκωση, ακόμη και στο γυναικολογικό ιατρεία. Μισή ώρα μετά την τοποθέτηση των εμβρύων η γυναίκα μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι της, στις καθημερινές της εργασίες, αποφεύγοντας τις υπερβολές στη φυσική δραστηριότητα για μερικές ημέρες.
Τα στάδια της εξωσωματικής γονιμοποίησης δεν είναι επώδυνα. Τόσο η γυναίκα όσο και ο άνδρας θα πρέπει να είναι οπλισμένοι με θάρρος και πίστη για αυτό που είναι έτοιμοι να πραγματοποιήσουν. Σε καμία περίπτωση το άγχος δεν είναι καλός σύμβουλος.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας