Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-04-10 16:02:56 +0300 Όχι άλλες λίστες με “Όλα τα λάθος πράγματα που λένε οι γονείς”!

Όχι άλλες λίστες με “Όλα τα λάθος πράγματα που λένε οι γονείς”!

Όχι άλλες λίστες με “Όλα τα λάθος πράγματα που λένε οι γονείς”! 470 900
Λίστες και συμβουλές που στόχο έχουν να διδάξουν τους γονείς, συχνά φτάνουν στο σημείο να τους κατηγορούν και να τους τρομάζουν.

Μία ανάρτηση με τα 10 πράγματα, που δεν πρέπει να λένε ποτέ οι γονείς, στα παιδιά τους, έκανε το γύρο του διαδικτύου και έτσι ο λογαριασμός Shittymommymoments, θέλοντας να δηλώσει τη δυσφορία της με όλες αυτές τις λίστες δημοσίευσε το παρακάτω μήνυμα:

 

“Μόλις έπεσα πάνω σε ένα άρθρο με τίτλο “Τα top 10 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να πεις στο παιδί σου και δεν θα το πιστέψετε, είπα τα 7 από τα 10 τις τρεις τελευταίες ώρες. Οπότε, αν αισθάνεστε πως η “κοινωνία” σας έχει πείσει πως αποτυγχάνετε συνεχώς στο γονικό σας ρόλο, δεν είστε οι μόνοι.”

 

Μερικές από τις φράσεις της λίστας ήταν “Άντε κάνε γρήγορα έχουμε αργήσεις, δεν μπορούμε να το αγοράσουμε αυτό, μη μιλάς σε ξένους, πρόσεχε, κάνω δίαιτα”. 

 

Κάτω από τη φωτογραφία, υπήρχε ένας μεγάλος διάλογος μεταξύ μαμάδων, για όλες αυτές τις λίστες που λένε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να λες στα παιδιά σου και πόσο πολύ αυτές οι λίστες τις οδηγούν στο να αισθάνονται ενοχές για το πόσο κακό κάνουν στα παιδιά τους και πόσο μη-έμπειρες μητέρες είναι. 

 

Οι γονείς είναι γονείς. Κάνουν ότι μπορούν για να εξασφαλίζουν τις καλύτερες συνθήκες για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Δεν έχουν τελειώσει κάποια σχολή γονέων, ούτε έχουν πτυχίο εκπαιδευτικού. Λίστες και συμβουλές που στόχο έχουν να διδάξουν τους γονείς, συχνά φτάνουν στο σημείο να τους κατηγορούν και να τους τρομάζουν. Αυτό δεν βοηθά ιδιαίτερα ούτε τους γονείς, ούτε τα παιδιά. 

 

Είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουν και οι ίδιοι να αισθάνονται περήφανοι και ικανοί να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Δεν είναι δεδομένο. Είναι μία καθημερινή αγωνία. Μία καθημερινή δοκιμασία. 

 

Το διαδίκτυο και τα social media έχουν βοηθήσει πολλούς γονείς να “εκπαιδευτούν”, να συνδεθούν με άλλους γονείς και να μοιραστούν τις ανησυχίες τους. Όμως πάντα πρέπει να παραμένουν σκεπτικοί απέναντι στις πληροφορίες που βρίσκουν στο διαδίκτυο. Ιδιαίτερα όταν αυτές, τους φέρνουν σε δύσκολη θέση ή τους επιβαρύνουν με κάποιο τρόπο. 

 

source: Shittymommymoments 

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας