Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2021-07-22 16:51:29 +0300 Την ίδια στιγμή όμως που όλα φαίνονται, να βρίσκονται στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή, υπάρχει τεράστια αγωνία και ενοχή. Όσα έχει ανάγκη να ακούσει η νέα μαμά

Όσα έχει ανάγκη να ακούσει η νέα μαμά

Όσα έχει ανάγκη να ακούσει η νέα μαμά 470 900
Την ίδια στιγμή όμως που όλα φαίνονται, να βρίσκονται στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή, υπάρχει τεράστια αγωνία και ενοχή.

 

Αν είσαι μία νέα μητέρα συχνά μπορεί να μην γνωρίζεις πως ακριβώς να αισθανθείς μετά την  εγκυμοσύνη. Υπάρχει μεγάλη χαρά που κατάφερες, να συναντήσεις επιτέλους το μωράκι σου. Έπειτα από εννέα μήνες κατάφερες να το κρατάς κοντά σου και να το καλωσορίσεις στο σπίτι σας. Την ίδια στιγμή όμως που όλα φαίνονται, να βρίσκονται στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή, υπάρχει τεράστια αγωνία και ενοχή. 

 

Ερωτήσεις μπορεί να περνούν πολύ γρήγορα από το μυαλό σου: 

Πειράζει που δεν είμαι όλη την ώρα μέσα στην τρελή χαρά; 

To αγαπάω λιγότερο αν αισθάνομαι κουρασμένη και θέλω να κάνω ένα διάλειμμα; 

Πότε θα ξαναπάω μία ανέμελη βόλτα;

 

Ο σύντροφός σου, οι φίλοι και η οικογένεια σου, μπορούν να σε βοηθήσουν να αισθανθείς καλύτερα, αρκεί μόνο να πεις τι ακριβώς έχεις ανάγκης να ακούσεις.

 

Χρειάζομαι να με ακούσεις

Άκουσε με με ανοιχτό μυαλό και προσπάθησε να μην με κρίνεις. Απλά άκουσε τη δική μου ιστορία και μην την αμφισβητήσεις επειδή δεν μοιάζει με τη δική σου. 

 

Μην μου λες τι θα έπρεπε να έχω κάνει διαφορετικά 

Μπορεί να είχα τη δυνατότητα να επιλέξω την έκβαση μίας κατάστασης αλλά μπορεί και να μην την είχα. Μπορεί να μπορούσα να επηρεάσω τις συνθήκες αλλά μπορεί και όχι. Αυτή τη στιγμή όλα φαίνονται ξένα και καινούργια. Μπορεί να χρειαστώ την συμβουλή σου στο μέλλον αλλά αυτή τη στιγμή δεν με βοηθά. 

 

Θέλω να είσαι απλά κοντά μου 

Κάποιες φορές σε χρειάζομαι απλά κοντά μου. Αν δεν έχεις κάτι να μου πεις, τις ώρες που είμαστε μαζί, είναι γιατί μπορεί να μην υπάρχουν κάποιες που να ταιριάζουν αυτή τη στιγμή. Μπορεί η ησυχία να είναι άβολη αυτή τη στιγμή αλλά για μένα είναι ότι πρέπει.

 

Βοήθησέ με να βρω υποστήριξη 

Θύμισε μου ότι δεν είμαι μόνη μου και πως αν αισθανθώ την ανάγκη μπορώ να βρω την βοήθεια που χρειάζομαι. Θύμισε μου πως υπάρχουν ειδικοί γιατροί και σύμβουλοι ψυχικής υγείας που μπορούν να με βοηθήσουν και να με ηρεμήσουν. 

 

source: www.mother.ly/

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας