Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-16 14:55:03 +0300 Η κατανάλωση λιπαρών ψαριών ή άλλων φαγητών με υψηλή περιεκτικότητα σε Ω-3 λιπαρά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενδεχομένως να μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης επιλόχειας μελαγχολίας. Ω-3 λιπαρά και επιλόχεια μελαγχολία

Ω-3 λιπαρά και επιλόχεια μελαγχολία

Ω-3 λιπαρά και επιλόχεια μελαγχολία 470 900
Η κατανάλωση λιπαρών ψαριών ή άλλων φαγητών με υψηλή περιεκτικότητα σε Ω-3 λιπαρά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενδεχομένως να μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης επιλόχειας μελαγχολίας.

 Αυτό υποστηρίζει μαι μικρή έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν στο Experimental Biology Μeeting στην Ουάσιγκτον.
Υπάρχει ένας μεγάλος όγκος ερευνών που συνδέουν την κατανάλωση Ω-3 λιπαρών όπως αυτών που βρίσκονται στα λιπαρά ψάρια  με την βελτίωση της καρδιοαγγειακής υγείας.  Εξάλλου, τα Ω-3 λιπαρά συμβάλλουν στην ανάπτυξη του νευρολογικού συστήματος του εμβρύου. 
Στη νέα έρευνα συμμετείχαν 52 έγκυες γυναίκες. Κάποιες έλαβαν συμπληρώματα Ω-3 λιπαρών σε ποσότητα ίση με μισή μερίδα σολωμού για τέσσερις μέρες την εβδομάδα από την 24η ως την 40η εβδομάδα της κύησής τους, ενώ οι άλλες ψευδοσυμπλήρωμα (placebo).
Αφού γέννησαν, παρατηρήθηκε ότι οι γυναίκες που είχαν πάρει τα συμπληρώματα είχαν εμφανώς μειωμένης έντασης συμπτώματα επιλόχειας μελαγχολίας από εκείνες που έπαιρναν το ψευδοσυμπλήρωμα.
Ωστόσο πρόκειται για έρευνα μικρής κλίμακας τα αποτελέσματα της οποίας μένει να αποδειχθούν στο μέλλον.

Πηγή: http://www.webmd.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας