Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-26 18:01:30 +0200 To μητρικό γάλα περιέχει περισσότερα από 700 είδη βακτηρίων, σύμφωνα με τους επιστήμονες Ωφέλιμο το μητρικό γάλα

Ωφέλιμο το μητρικό γάλα

Ωφέλιμο το μητρικό γάλα 470 900
To μητρικό γάλα περιέχει περισσότερα από 700 είδη βακτηρίων, σύμφωνα με τους επιστήμονες
O οργανισμός του ανθρώπου από τη φύση του έχει ένα "φορτίο" βακτηρίων που είναι ζωτικής σημασίας για την καλή υγεία. Το μητρικό γάλα, και ειδικά το πρωτόγαλα που παράγεται αμέσως μετά τον τοκετό, περιέχει περισσότερα από 700 είδη βακτηρίων, περισσότερα από ό,τι αναμενόταν, ανακοίνωσαν ισπανοί ερευνητές.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Μαρία Κάρμεν Κολάδο του Ινστιτούτου Αγροχημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό κλινικής διαιτολογίας "American Journal of Clinical Nutrition", χρησιμοποίησαν σύγχρονες τεχνικές γενετικής ανάλυσης DNA για να αναλύσουν το μικροβίωμα του αρχικού μητρικού γάλατος.

Στα δείγματα του κατοπινού μητρικού γάλατος, που ελήφθησαν μεταξύ του πρώτου και του έκτου μήνα του θηλασμού, εντοπίστηκαν και άλλα είδη, τα οποία συνήθως ζουν στη στοματική κοιλότητα (Veillonella, Leptotrichia, Prevotella κ.α.).

Οι ερευνητές πιστεύουν πάντως ότι η νέα μελέτη ανοίγει το δρόμο για τον εμπλουτισμό του βρεφικού γάλατος με πρόσθετους μικροοργανισμούς, που θα δράσουν προστατευτικά για το μωρό, βοηθώντας στην αντιμετώπιση των αλλεργιών, του άσθματος και των αυτοάνοσων παθήσεων.

Πηγή: www.livescience.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας