Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2022-01-24 10:48:30 +0200 Μαθαίνουμε τα παιδιά να διατηρούν το χώρο τους καθαρό και τακτοποιημένο! Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο και καλή διάθεση! Ώρα για συμμάζεμα

Ώρα για συμμάζεμα

Ώρα για συμμάζεμα 470 900
Μαθαίνουμε τα παιδιά να διατηρούν το χώρο τους καθαρό και τακτοποιημένο! Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο και καλή διάθεση!
"Τα παιδιά είναι όπως τα μάθεις" λέει ο σοφός λαός, και οι καλές συνήθεις αποκτούνται από τη μικρή ηλικία.

Εν αρχή είναι το παιχνίδι
Σε ένα παιδικό δωμάτιο κυριαρχούν τα παιχνίδια. Αρκουδάκια, αυτοκινητάκια, κουκλίτσες όλα πεταμένα δεξία και αριστερά σαν σκόρπια διαδήλωση. Μαθαίνουμε το παιδί σιγά σιγά να τοποθετεί τα παιχνίδια στη θέση τους κάθε φορά που τελειώνει το παιχνίδι. Μια καλή λύση είναι να μαζεύουμε μαζί τα παιχνίδια κάθε βράδυ πριν πάει για ύπνο. Έτσι θα γίνει συνήθεια στο παιδί.

Βοηθός φαντασία
Κάθε φορά που είναι να καθαρίσουμε το δωμάτιο μαζί με το παιδί μπορούμε να επινοούμε μια ιστορία. Για παράδειγμα αντί να πούμε στο παιδί "ώρα να μαζέψεις το δωμάτιό σου" λέμε "Μήπως ήρθε η ώρα να τακτοποιήσουμε το κρυσφήγετό σου μικρέ μου πειρατή" ή "Μήπως ήρθε η ώρα να καθαρίσουμε το βασίλειό σας  μικρή μου πριγκίπισσα". Έτσι τα παιδιά θα το βλέπουν σαν παιχνίδι!

Και νικητής είναι ..
Γιατί δεν βάζετε ένα μικρό στοίχημα; Χρησιμοποιούμε τον ανταγωνισμό ως εφαλτήριο. "Για να δούμε ποιος θα καθαρίσει πιο γρήγορα το δωμάτιο του, εγώ ή εσύ". Πιστέψτε μας το δωμάτιο θα γίνει λαμπίκο σε χρόνο dt.

Τάισε το κουτί
Διευκολύνουμε τη ζωή των μικρών μας και για το λόγο αυτό έχουμε μέσα στο παιδικό δωμάτιο κουτιά προκειμένου να αποθηκεύονται τα παιχνίδια. Μια καλή ιδέα είναι να γράφουμε έξω από τα κουτιά τι περιέχει το καθένα αλλά και να έχει η κάθε κατηγορία παιχνιδιού το δικό της κουτί.

Το παιχνίδι της ντουλάπας
Αφιερώνουμε μια μέρα για να φτιάξουμε τη ντουλάπα. Βάζουμε τις μπλούζες μαζί, τα παντελόνια μαζί κ.ο.κ. Αν το παιδί είναι μικρό και δεν μπορεί να διαβάσει ετικέτες βάζουμε στα ράφια αυτοκόλλητα. Έτσι θα αρχίσει να μαθαίνει σιγά σιγά.

Μερικά παιδιά βλέπουν σαν βουνό το συγύρισμα του δωματίου τους. Κάνουμε το συγύρισμα μέρος της καθημερινότητας ώστε να μη ξεφεύγουν τα πράγματα από τον έλεγχο. Δεν ξεχνάμε να επιβραβεύουμε το παιδί κάθε φορά που μαζεύει έστω και ένα αρκουδάκι από κάτω!

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας