Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-11-02 14:54:21 +0200 Η ώρα που η καθαριότητα γίνεται παιχνίδι! Ώρα για μπάνιο

Ώρα για μπάνιο

Ώρα για μπάνιο 470 900
Η ώρα που η καθαριότητα γίνεται παιχνίδι!

Το μπάνιο του μωρού θέλει προετοιμάσια. H οργάνωση θα μας διευκολυνεί και θα μας γλιτώσει από το περιττό άγχος που -μεταξύ άλλνων- μεταφέρεται και στο μωρό!  Στόχος μας εξάλλου είναι η ώρα του μπάνιου να γίνει απόλαυση και για τους δύο μας! Φροντίζουμε έτσι ώστε η θερμοκρασία του δωματίου, ειδικά την περίοδο του χειμώνα, να κυμαίνεται μεταξύ 21-23 βαθμών Κελσίου. Έχουμε από πριν κοντά μας τα βασικά πράγματα που θα χρειαστούμε δηλασή το σαμπουάν, το αφρόλουτρο, τις πετσέτες κτλ. Η θερμοκρασία του νερού δεν πρέπει να ξεπερνά τους 36 βαθμούς Κελσίου. Επομένως, ελέγχουμε τη θερμοκρασία του μπάνιου πριν κάνουμε το μωρό την πρώτη του...βουτιά.

Μπορούμε να κάνουμε μπάνιο το μωρό όλες τις ώρες της ημέρας, με την προϋπόθεση να έχει άδειο στομάχι και να μην είναι κακοδιάθετο. Το μπάνιο  νωρίς το βράδυ πριν από το τελευταίο γεύμα χαλαρώνει τα μωρά και τα βοηθά να κοιμηθούν πιο εύκολα.  

Ειδικά για τα μωρά που γεννιούνται στην καρδιά του χειμώνα, οι μαμάδες καλό θα είναι να προτιμούν τις πρωινές, άρα πιο ζεστές ώρες.
Τους πρώτους μήνες πλένουμε το μωρό με ιδιαίτερη προσοχή στο κεφαλάκι του. Με το ένα χέρι κρατάμε το κεφάλι του μωρού και με το άλλο σαπουνίζουμε το σώμα του. Ξεπλένουμε το μωρό και το αφήνουμε λίγα λεπτά να πλατσουρίσει με τα νερά! Κατόπιν το σκουπίζουμε προσεκτικά με μια πετσέτα και απλώνουμε την ενυδατική κρέμα αλλά και την κρέμα για τα συγκάματα πριν το ντύσουμε!

Όσο το μωρό μεγαλώνει, τόσο πιο ευχάριστη θα είναι και η ώρα του μπάνιου που σιγά σιγά θα μετατρέπεται σε διασκέδαση! Πλαστικά παιχνίδια και μπουρμπουλήθρες θα είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού για καθαριότητα και παιχνίδι μαζί!

Η mustela προτείνει:

Dermo-Nettoyant
Gel καθαρισμού με ουδέτερο pH για το πρόσωπο, τα μαλλιά & το σώμα του μωρού σας από τη στιγμή της γέννησης. Δεν τσούζει στα μάτια.

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας