Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-11-02 13:38:35 +0200 Οι έφηβοι συστηματικά αποκρύπτουν πληροφορίες σχετικά με την χρήση ναρκωτικών, ακόμη και αν έχουν υποβληθεί στην ειδική αιματολογική εξέταση, σύμφωνα με ερευνητές. Ψεύδη εφήβων & ναρκωτικά

Ψεύδη εφήβων & ναρκωτικά

Ψεύδη εφήβων & ναρκωτικά 470 900
Οι έφηβοι συστηματικά αποκρύπτουν πληροφορίες σχετικά με την χρήση ναρκωτικών, ακόμη και αν έχουν υποβληθεί στην ειδική αιματολογική εξέταση, σύμφωνα με ερευνητές.

Τα αποτελέσματα της μελέτης που παρουσιάστηκαν στο τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού Pediatrics. Η ανάγκη, εξηγούν οι επιστήμονες, για αξιόπιστες μεθόδους ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών στο αίμα των εφήβων, είναι μεγάλη.
Οι έφηβοι είναι κατά 52% πιθανότερο να βρεθούν θετικοί στην χρήση κοκαίνης, παρά να το ομολογήσουν σε εμπιστευτικά ερωτηματολόγια. 
«Είναι κομμάτι της ανθρώπινης συμπεριφοράς», αναφέρει η ερευνήτρια Βιρτζίνια Ντενάλει-Μπλακ, καθηγήτρια παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Ντητρόιτ. «Δυσκολευόμαστε να πούμε αυτά που οι άλλοι δεν είναι έτοιμοι να ακούσουν, που δεν είναι κοινωνικά αποδεκτά ή που μπορεί να αλλάξουν τον τρόπο που μας βλέπουυν οι γύρω μας».
Οι ερευνητές ζήτησαν από 400 εφήβους-κατοίκους πόλεων και τους γονείς αυτών να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών. Κατόπιν οι έφηβοι αλλά και οι γονείς τους υπεβλήθησαν σε τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών (κοκαίνη, όπιο, μαριχουάνα). 
Και οι δυο κατηγορίες υπέκρυψαν την αλήθεια ως προς τη χρήση ναρκωτικών, παρότι τα ερωτηματολόγια ήταν απόλυτα εμπιστευτικά και μολονότι γνώριζαν πως είχαν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις για τον ίδιο σκοπό.
Το νόημα της έρευνας ωστόσο είναι το εξής. Αν ένας γιατρός διαισθάνεται ή έχει κάποιες ενδείξεις ότι ο έφηβος ασθενής του κάνει χρήση ναρκωτικών, δεν πρέπει να στηριχτεί στο τι υποστηρίζει ο ίδιος, αλλά να προχωρήσει στα σχετικά τεστ ανίχνευσης.

Πηγή: www.webmd.com

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας