Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2023-03-24 10:54:47 +0200 Το ψάρι στην πιο φιλική εκδοχή του Ψάρι αλά σπετσιώτα

Ψάρι αλά σπετσιώτα

Ψάρι αλά σπετσιώτα 470 900
Το ψάρι στην πιο φιλική εκδοχή του


2-3 φιλέτα πέρκας
Επιλέγουμε «λεπτά» φιλέτα γιατί τα παχιά έχουν πιο βαριά γεύση....
Ή φιλέτα γλώσσας αλλά θα πρέπει να είναι περισσότερα, σχεδόν διπλάσιος αριθμός
3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
Λάδι
2 κουτάκια συμπυκνωμένο τοματοχυμό ή «κυβάκια ντομάτας», που αργούν να λιώσουν και δίνουν και μία νότα φρεσκάδας στην παρουσίαση του φαγητού.
Αν το ψάρι είναι φρέσκο, ας του χαλαλίσουμε όμως και φρέσκια ντομάτα, τριμμένη στον τρίφτη του κρεμμυδιού, θα χρειαστούμε περίπου 6-7 μεγάλες, κατακόκκινες ντομάτες.
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι – πιπέρι
Ζάχαρη


Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες

Λαδώνουμε το ταψί μας και τοποθετούμε τις ροδέλες ομοιόμορφα, την μία δίπλα στην άλλη, αρκεί να μην ακουμπήσουν στα άκρα του ταψιού.

Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και λίγο πιπεράκι.

Πλένουμε τα φιλέτα του ψαριού και τα τοποθετούμε στο ταψί πάνω από τις ροδέλες, φροντίζοντας ώστε να τις σκεπάζουν όλες. 

Ο στόχος δηλαδή, είναι να μην εξέχει κρεμμύδι από τα φιλέτα του ψαριού. Το κρεμμύδι έχει την τάση να «αρπάζει» αμέσως στο φούρνο, και μετά πικρίζει. Γι΄ αυτό θα το σκεπάσουμε καλά καλά !

Ρίχνουμε ακόμη λίγο λάδι πάνω από τα φιλέτα.

Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του ταψιού με τα τοματάκια και πασπαλίζουμε με λίγο αλατάκι και πιπεράκι, αλλά και περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη – διαφορετικά η κόκκινη σάλτσα μας θα βγει ξινή.

Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό, προσεκτικά, γύρω γύρω στο ταψί.

Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά, προσθέτοντας, εάν δούμε ότι στεγνώνει, λίγο ακόμη νεράκι. 

Προς το τέλος ρίχνουμε και τον μαϊντανό.

Όταν σερβίρουμε, χρησιμοποιούμε κουτάλα flat ή σπάτουλα, ώστε να βάλουμε στο πιάτο κομμάτι που θα έχει και κρεμμύδια και ψάρι, σε στρώσεις.

Τα κρεμμύδια είναι γλύκισμα, και το ψάρι δεν μυρίζει «ψαρίλα» 

Για όσους θέλουν μία πιο «καυτερή» και εξωτική γεύση, προς το τέλος του μαγειρέματος, μπορούμε να ρίξουμε μερικές σταγόνες ταμπάσκο !

Γράφει η Πέγκυ Παπαδοπούλου

Σχόλια

Neutral avatar

Οι υποστηρικτές μας