Δερβενακίων 8, 172 35, Δάφνη, Αττική, Ελλάδα
Babyspace Greece
info@babyspace.gr 210 9287300
2015-10-15 16:33:06 +0300 Τα παιδιά από διαζευγμένες οικογένειες διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο να εμφανίσουν συναισθηματικές διαταραχές και υπερκινητικότητα, σύμφωνα με βρετανική έρευνα. Χωρισμένοι γονείς,προβλήματα παιδιών

Χωρισμένοι γονείς,προβλήματα παιδιών

Χωρισμένοι γονείς,προβλήματα παιδιών 470 900
Τα παιδιά από διαζευγμένες οικογένειες διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο να εμφανίσουν συναισθηματικές διαταραχές και υπερκινητικότητα, σύμφωνα με βρετανική έρευνα.

Οι ερευνητές εξέτασαν 13.500 παιδιά ηλικίας από νεογέννητα ως επτά ετών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας το ένα στα επτά (15%) παιδιά που ζει με θετούς γονείς και το ένα στα οκτώ (12%) που ζει σε μονογονεϊκή οικογένεια παρουσιάζουν σοβαρές διαταραχές συμπεριφοράς. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι το ποσοστό των παιδιών που συνεχίζουν να ζουν και με τους δύο γονείς τους μειώνεται σταθερά όσο μεγαλώνουν: σε ηλικία εννέα μηνών το 86% ζει και με τους δύο βιολογικούς γονείς αλλά ως τα πέντε έτη μειώνεται στο 77% και στα επτά στο 69%. «Η ζωή μακριά από τον βιολογικό πατέρα συνδέεται με φτώχεια και αρνητικές επιπτώσεις για τα παιδιά» δήλωσε η Λίζα Κάλντεργουντ από το Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο του Λονδίνου, η οποία συνυπογράφει τη μελέτη. 

Πηγή: www.tovima.gr

Σχόλια

Neutral avatar

Σχετικά άρθρα


Οι υποστηρικτές μας